Kazancıoğlu İçin Tören

Kazancıoğlu İçin Tören

Dün sabah kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kazancıoğlu için Akçaabat’ta bugün tören düzenlenecek.

Akçaabat’ın emekli eğitimcilerinden, Türk Sanat Müziği ses sanatçısı ve koro şefi Salih Kazancıoğlu vefat etti. Dün sabah kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kazancıoğlu için Akçaabat’ta bugün tören düzenlenecek.

Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenecek tören saat 14’te başlayacak.

Salih Kazancıoğlu’nun naşa, düzenlenecek tören sonrasında Akçaabat Ak camide ikindi namazı sonrasında kılınacak cenaze namazı sonrasında aile kabristanlığına defnedilecek.

Salih Kazancıoğlu Kimdir?

Türk Sanat Müziği dalında ses sanatçısı ve koro şefi olarak adını duyuran Kazancıoğlu 1955 yılında Akçaabat’ta doğdu. İlköğrenimini Merkez İlkokulu’nda, ortaöğrenimini Akçaabat Ortaokulu ve Akçaabat Lisesi’nde, yüksek öğrenimini Fatih Eğitim Fakültesi Matematik öğretmenliği bölümünde tamamladı. Kayseri ve Trabzon’da öğretmenlik yapan Kazancıoğlu, halk müziği ile başlayan müzik hayatında Temel Şükrü Doğru ve Ahmet Selim Teymur gibi ustalardan ders alarak sanat müziğine yöneldi. Daha sonra, kurucuları arasında yer aldığı Trabzon Müzik ve Halkoyunları Derneği’nde, onüç yıl boyunca Türk Sanat Müziği Korosu’nu yönetti. 1995 yılında, Akçaabat Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun yöneticiliğine getirildi ve 2018 yılına kadar aralıksız olarak koro şefliğini yürüttü.

 

İki yıldır faaliyette olan Akçaabat Kültür Sanat ve Müzik Derneği’nde Dernek Başkanı ve Koro Şefi olarak da görev yapmaktaydı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler