Kaymakamlık Sitesi Uykuda

Kaymakamlık Sitesi Uykuda

Akçaabat hakkında resmi bilgilerinin alınabileceği sitelerin başında gelen Akçaabat Kaymakamlığı’na ait Internet web sitesi adeta kış uykusuna yatmış.

Birçok okurumuzdan Akçaabat'taki resmi sitelerin güncellenmediği şikayeti  aldık. Yaptığımız araştırma ziyaretçilerimizin ne derece haklı olduğunu ortaya koyuyor. İşte konuyla ilgili haberimiz.

 

adresinden yayın yapan resmi internet sitesi yayın hayatına başladığı 2004 yılında Cumhuriyetin kuruluşunun 81. Yılı olması nedeniyle kullanılan 81. Yıl logosu ise aradan geçen 5 yıla rağmen hiç değiştirilmemiş ve 86. Yıldönümünü kısa süre önce kutladığımız Cumhuriyet Bayramı için ise sitede hala Cumhuriyetin 81. yılı yazısı duruyor.

 

Birçok bilginin güncelliğini yitirdiği internet sitesinde, artık devlet ile hiçbir ilgisi kalmayan Telekom resmi bir kurum olduğu gösterilirken, çoktan özelleştirilen  Telekom’un müdürü ise yıllar önce o görevden ayrılmış. 

 

 Akçaabat Jandarma komutanlığına bağlı Akçakale, Derecik ve Pazarcık Jandarma Karakol Komutanlıkları Akçaabat’ın güvenliğini sağlamaktadır deniliyor. Oysa Akçakale, Derecik Jandarma Karakolları yıllar önce kapatıldı.

 

Yerinde nerdeyse tamamlanmak üzere olan Akçaabat Devlet Hastanesi yapılan ve çoktan taşınan Karayolları 105. Şube şefliği sitede hala tüm ayrıntılarıyla yer almakta.

 

İşte diğer hatalı bilgiler;

Akçaabat Devlet Hastanesi 80 yatak kapasiteli değil 100 yatak kapasiteli,

Söğütlü’de 2 adet toprak futbol sahası vardır yazılmasına karşılık artık burada atletizm pisti var.

 

3. Lige düşmemek için mücadele veren Akçaabat Sebatspor için süper lige çıktığı ve “tarihinde ilk defa Türkiye 1. Süper ligine çıkan gururumuz Sebatspor' a başarılar diliyoruz” yazılmakta.

 

Hıdırnebi Yaylakent’ten sonra devlet eliyle yapılan Kayabaşı Yaylakent hakkında sitede hiç bilgi yok.

 

Akçaabat Müftülüğü’nden emekli olan Mustafa Aktaş hala müftü ve Aktaş’ın cep telefonu numarası bile var.

 

Sitede bulunan veriler ise güncelliğini çoktan yitirmiş durumda. Beldelere ait nüfus bilgileri 2000 yılı nüfus sayımına ait, Emniyet, sağlık, ilçe nüfusu ve birçok istatistiki bilgi ise 2004 yılına ait.

 

Yıllar önce kapatılmasına karşılık OHAL Valiliğine ait link sitedeki yerinde duruyor.

 

Ve sitenin beklide en önemli eksikliği. 9 Mayıs 2008 yılında ilçemizin son şehidi Gökhan Uzun’un ismi şehitler bölümüne hala eklenmemiş.

 

Sitenin en can alıcı noktası ise ana sayfadaki sunuş yazısı;

İşte o yazı. “İçinde bulunduğumuz çağın bilgi çağı, teknoloji çağı olması nedeniyle, çağın gereklerine göre hareket ederek,insanımıza en hızlı ve en verimli hizmeti sunmamız gerekmektedir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler