Katil İsrail Kınandı

Katil İsrail Kınandı

İsrail’in Gazze’ye insani yardım taşıyan Türk gemisine yönelik saldırısı Akçaabat’ta sivil toplum örgütleri tarafından basın açıklamasıyla kınandı.

 

 

Akçaabat Muhtarlar Derneğinde yapılan basın açıklaması sivil toplum örgütleri adına Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya yaptı. Sivrikaya yaptığı açıklamada, “İsrail’in bu barbarca insanlık dışı tutumunu kınıyoruz. İsrail’in gerçekleştirdiği orantısız güç haddini aşmış ve katliamlara dönüşmüştür” dedi. Açıklamada “Siyonist katil İsrail’in bütün dünya’nın gözleri önünde kendine yakışanı yaptığını görüyoruz. Savaş durumunda bile sivillere saldırılmaz. Üstelik korsanların olmadığı bir deniz Akdeniz’de saldırıyor hem de uluslar arası sularda karadan 72 mil uzaklıkta kanunları çiğneyen İsrail elbette bir gün cezasını çekecektir. Gazze’ye için bu insani yardıma yapılan saldırıyı hangi vicdan sahibi kabul edebilir. Onun için bizler de sivil toplum örgütleri olarak bu haksız duruma tepkimizi koyacağız.  Zulme karşı sessiz kalmayacağız. Ancak tepkimizde demokratik ilkeler doğrultusunda insani, medeni bir şekilde koyacağız.  Hiçbir zaman duygularımızı aklımızın önüne geçirmeyeceğiz. Ama sivil toplum örgütleri olarak İsrail’e de bir sabrımızın olduğunu, bu sabrımızın sınırlarının zorlanmasının iyi olmayacağını da hatırlatmayı bir borç biliriz. İnsanlık dışı bu saldırı hiçbir zaman haklı gösterilemez. Yüreğimizi karartan bu durumu hiç ama hiç unutmayacağız. 31 Mayıs’ı “Siyonizm’i Lanetleme Günü” olarak her zaman hatırlayacağız. İsrail şunu iyi bilmelidir ki bizim bu tepkimiz  geçici ve göstermelik değildir“dedi.

 

 

Basın açıklamasına, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet  Kooperatifi Başkanı Osman Zeki Alşan, Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, Ziraat Odası Başkanı Ali Bayram,  Soförler Odası’ndan Ali Şentürk ve muhtarlar imza koydu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler