Karantinaya Alınan Adacık'ta Son Durum

Karantinaya Alınan Adacık'ta Son Durum

Karantinaya Alınan Adacık'ta Son Durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vaka sayısında ciddi artış olan iller arasında açıkladığı Trabzon’da tedbirler artırıldı. Kentte vaka sayılarında yüzde 50 artış yaşanırken, bazı yerleşim alanları, karantinaya alınmaya başlandı.

Akçaabat ilçesinde vaka ve temaslı sayısı artışı olan 620 haneli, 1275 nüfuslu Adacık Mahallesi de İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca ikinci emre kadar cuma günü saat 21.00’den itibaren geçerli olmak üzere karantinaya alındı. Ancak karardan 3 saat önce bazı kişiler, mahalleyi terk etti. Bunun üzerine jandarma ekipleri, tüm giriş ve çıkış noktalarını kapatarak önlem aldı. Mahallede giriş ve çıkışlara izin verilmezken, jandarma ekipleri de 24 saat süreyle nöbet tutmaya başladı.

TEMASLI OLANLAR EVLERİNDE

Karantina uygulamasından saatler önce mahalleden çıkanlara ilişkin filyasyon ekipleri inceleme başlattı. Hafta başı iş gerekçesiyle kent merkezindeki evlerine gittikleri öğrenilen bu kişilerin, yapılan incelemede, Covid-19 temaslısı olmadığı tespit edildi. Asıl temaslıların evlerinde karantinada olduğu mahallede yaklaşık 50 temaslının olduğu öğrenildi.
Ekiplerin sıkı önlemleri sürdürdüğü mahalleye gelen gıda malzemeleri, kontrollerin sağlanmasının ardından içeri alınırken, karantinadakilerin ihtiyaçları ise Mahalle esnafı ve muhtarlığın yanı sıra Vefa Sosyal Destek gruplarınca karşılanıyor.

Mahallemizi itibarsızlaştırmaya çalışan haber ajanslarının yayınladıkları haberlerin gerçeği yansıtmadığı gözler önüne serildi.

Mahallemiz esnaflarının karantinada olan insanların ihtiytaçlarını ve Mahalle sakinlerinin ihtiytaçları evlerine teslim ediliyor.

Adacık Mahallesi Şehitler veren, ülkesini, bayrağını seven ve devletinin alacağı her türlü önleme riayet edecek derecede vatanına bağlıdır.

Mahalle Halkımız ve mahalle esnafımız kolluk kuvvetlerinin her türlü ihtiyacını karşılayarak onlara yardımcı oluyorlar.

Havaların soğutmasından dolayı kolluk kuvvetlerin 24 saat nöbet tuttuğu güvenlik bölgesine soba,masa,sandalye ve yakacak ihtiyaçlarını karşılayarak, Muhtar,Mahalle sakinleri ve esnafıyla örnek teşkil etmeye devam ediyor.

Muhtardan Açıklama Geldi.

 

Öte tandan “Akçaabat'ta karantinaya alınan bir mahallenin sakinleri diğer evlerine, akrabalarının yanına kaçtı” şeklinde verilen haberlere de Adacık Mahalle Muhtarı tepki göstererek haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

 

Adacık mahalle Muhtarı Selahattin Gedikli, mahallesinde kayıtlı olup virüs taşıyan veya temaslı hiç kimsenin mahalleden ayrılmadığını açıkladı “Muhtar Gedikli “Adacık mahallemizden pozitif olan veya temaslı olan hiç kimse ayrılmamıştır. Bu kişiler Adacık’tan ayrılmamıştır. Ayrılan kişiler olmuştur. Bunlar hafta sonu tatilini Adacık’ta geçirmek isteyip 2 günlüğüne mahallemize gelenlerdir. Bunun dışında ayrılan olmamıştır. Zaten tüm hastaları ve temaslılar kayır altındadır ve karantinadadır” dedi.

akcaabat-adacik-mahallesi1.jpgakcaabat-adacik-mahallesi.jpgakcaabat-adacik-mahallesi2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler