Kalplere Dokundular

Kalplere Dokundular

Engelliler Günü dolayısıyla ilçemizde hizmet veren Özel Akçaabat Alp Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, 1992 yılından beri engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve seslerini dünyaya duyurmak üzere düzenlenen etkinliklerle gündeme taşınan özel bir gün olarak kutlanıyor.

Engelliler Günü dolayısıyla ilçemizde hizmet veren Özel Akçaabat Alp Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi. Engelli öğrencilerin yeteneklerini sahneleme imkânı buldukları etkinlikte özel öğrencilere velileri ve protokol mensupları da eşlik etti.

Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelenk Sürmen, Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber başta olmak üzere kalabalık bir topluluğun ilgiyle takip ettiği programın sunuculuğunu Canan Güven Kalaycı yaptı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Alp Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Adem Çelik, “Eğitilemeyen çocuk yoktur eğitilmeyen çocuk vardır” bakış açısıyla 11 Mart 2022 tarihinde resmen eğitim öğretime başlayan merkezlerinin kalplere dokunmaya devam ettiğini belirtti.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de bu özel günde en büyük temennisinin engellilere karşı toplumsal farkındalığın artması ve geleceğe daha umutla bakabilmelerine olanak tanıyacak katkıların konulması olduğunu belirtti. Başkan Ekim, şunları söyledi:

 “Engellilik sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, tüm toplumu ve tüm kesimleri yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engelli olmak sosyal hayatı engelleyen bir kusur değildir. Desteklenmesi gereken, toplum yaşamındaki olumsuz etkilerini en aza indirgemek üzere herkesin katkı koyması, duyarlık göstermesi ve ortak bir çabadan hareketle yaklaşımlar sergilemesi gereken özel bir durumdur. Unutulmamalıdır ki, bugünün sağlıklı bireyleri yarının engellisi olabilirler. Bu anlayıştan yola çıkarak, engelli vatandaşlarımızın mutlu bir yaşam sürmeleri ve topluma kazandırılmaları toplum sosyal yaşamı için çok değerlidir ve gerekli olanakları sağlanmasına dönük çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmelidir.”

Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ise engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini diri tutacak en küçük çalışmanın dahi çok önemli ve değerli olduğunu kaydederek, “Engelli kardeşlerimizin her türlü imkânlardan özgürce ve rahatça yararlanabilmeleri için büyük bir özveri gösteriyoruz. Sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.”

Konuşmaların ardından sahneyi engelli çocuklara bırakan protokol mensupları çocukların seslendirdikleri şarkılar ve şiirleri ilgiyle dinleyip gösterilerini de alkışlarla takip ettiler.

13.jpg

10-1.jpg11-2.jpg9-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler