Kaderin Böylesi

Kaderin Böylesi

Akçaabat'ta 1 kişiyi öldürmek 1 kişiyi de yaralamak suçundan 3 yıl önce tutuklanan Yıldıray Boğoçlu (27), umut ve üzüntüyü aynı gün yaşadı.

Akçaabat'ta 1 kişiyi öldürmek 1 kişiyi de yaralamak suçundan 3 yıl önce tutuklanan ve cezaevinde yakalandığı lösemi hastalığının tedavisi için 6 ay önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Yıldıray Boğoçlu (27), umut ve üzüntüyü aynı gün yaşadı.

 

Sağlığına Kavuşursa Cezaevine Gidecek

KTÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü’nde bir süre daha ilaç tedavisi uygulanan Boğoçlu, ilik nakli için hastaneye çağrılacağı günü beklemeye başladı. Bu arada devam eden yargılama, 26 Mayıs’ta sona erdi. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi Boğoçlu’yu 14 yıl 7 ay hapse mahkum etti.

 

Trabzon’da bir kişiyi öldürmek bir kişiyi de yaralamak suçundan 3 yıl önce tutuklanan ve cezaevinde yakalandığı lösemi hastalığının tedavisi için 6 ay önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Yıldıray Boğoçlu (27) umut ve üzüntüyü aynı anda yaşadı. Boğoçlu’ya, ilik nakli için hastaneye çağrıldığı gün yargılandığı mahkeme tarafından 14 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde 24 Mayıs 2006’da içkili bir restoranda hesaba itiraz eden müşteriler ile restoran görevlileri arasında çıkan silahlı kavgada müşterilerden Metin Uzun (41) öldü, 4 kişi de yaralandı. Üç farklı silahın kullanıldığı olayda, restoran işletmecilerinden Yıldıray Boğoçlu, Metin Uzun’u öldürmek, Mustafa Arslan’ı da yaralamak suçundan tutuklandı. Trabzon Bahçecik E Tipi Cezaevi’ne konulan Boğoçlu, yaklaşık 3 ay sonra rahatsızlandı ve yapılan tetkiklerde lösemi (kan kanseri) olduğu ortaya çıktı.

 

HASTALIĞI TEKRARLADI

Trabzon’daki KTÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü’nde mahkum koğuşu olmadığı için Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi’ne sevk edilen Yıldıray Boğoçlu, burada kemoterapi aldı ve 7 ay süren tedavinin ardından yeniden cezaevine gönderildi. Yaklaşık 1 yıl sonra hastalık yeniden nüksetti ve Boğoçlu’ya ilik nakli yapılması kararı alındı. Uygun İlik, Yıldıray’ın kardeşi Tuncay Boğoçlu’ da bulundu ancak bütün hastaneler, tutuklu olduğu sürece ilik nakli yapılamayacağını bildirdi. Bunun üzerine yargılamayı yapan Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nden tahliye talebinde bulunuldu. Uzun süren yazışmalar ve son olarak Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın mahkemeye gönderdiği görüş doğrultusunda Yıldıray Boğoçlu, 25 Kasım 2008’de tutuksuz yargılanmak koşuluyla cezaevinden tahliye edildi.

 

İLİK NAKLİ İÇİN ÇAĞRILDI,

AYNI GÜN CEZASI KESİLDİ

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Hematoloji Bölümü’nde bir süre daha ilaç tedavisi uygulanan Yıldıray Boğoçlu, ilik nakli için hastaneye çağrılacağı günü beklemeye başladı. Bu arada devam eden yargılama 26 Mayıs’ta sona erdi. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi, tahrik altında bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle Yıldıray Boğoçlu’yu 14 yıl 7 ay hapis cezasına mahkûm etti. Aynı gün hastaneye çağrılan Boğoçlu, ilik nakli yapılmak üzere Hematoloji Servisi’nde yatırıldı. Boğoçlu’ya önümüzdeki hafta içinde ilik nakli yapılacak.

 

SAĞLIĞINA KAVUŞURSA CEZAEVİNE GİRECEK

Şayet nakil başarılı olursa ve Yıldıray Boğoçlu sağlığına kavuşursa, Yargıtay’ın cezasını onamasının ardından yeniden cezaevine girecek ve yaklaşık 7 yıl daha cezaevinde kalacak. Şayet sağlığına kavuşamazsa, hayatı riske gireceği için, ailesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den af talebinde bulunacak.

 

ANNE VE BABANIN BÜYÜK ÜZÜNTÜSÜ

Oğluna yapılacak ilik naklinin başarılı olması için dua ettiğini belirten anne Hanım Boğoçlu, "Oğlumun sağlığına kavuşması benim için dünyaya yeniden gelmek kadar önemli. Eğer sağlığına kavuşursa cezaevine konulmamasını istiyorum. Çünkü cezaevi ortamında hastalığın yeniden tekrarlamasından korkuyorum. İnşallah nakil başarılı geçer" dedi. Baba Saim Boğoçlu ise, oğlunun tedavisi için tutuklu olduğu dönemde büyük sıkıntılar çektiklerini söyleyerek, "Oğlumun bu hastalığını öğrendikten sonra burada tedavisi olmadığı için Samsun’a sevk edildi. Bu biraz da buradaki hastanede hasta koğuşunun olmamasından kaynaklanıyor. Eğer koğuş olsaydı, biz bu kadar sıkıntıyı çekmezdik. Hadi biz imkanımız var.

Kaynak:Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler