İstiklal Marşı Kabulü Kutlaması

İstiklal Marşı Kabulü Kutlaması

İstiklal Marşı Kabulü Kutlaması

Akçaabat Kaymakamlığı ve Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Akçaabat’ta 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi.

Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Ergüden, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kesici, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, , Belediye Meclis üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmasının yapılması ve  Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle devam etti. Akçaabat İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından ‘Akif’çe Sesleniş’ şiir dinletisi yapıldı. İzleyenlere Kurtuluş Savaşı’nın amacını ve ruhunu, milletmizin bağımsızlık, istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul sürecini ve Mehmet Akif Ersoy’u anlatmak için öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi sunuldu.

Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101-. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı için düzenlenen İlkokullar arası resim, şiir yazma ve liseler arası Akif’e Yolculuk şiir okuma yarışmalarında dereceye girenlere Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin tarafından ödülleri verildi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, dereceye giren öğrencilere ödül verirkenl verirken “ İstiklal Marşımızın kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı vesilesiyle burada toplandık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelemizin şehitlerine ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Söylenecek çok şey var ama Milli Şairimizin ifade ettiği gibi bu günü şöyle özetlemek istiyorum. “Rabbim Ülkemize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” Dedi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler