İşçiler Fabrikayı İstiyor

İşçiler Fabrikayı İstiyor

İşçiler Fabrikayı İstiyor

Fabrikamızı geri istiyoruz Beş yıl önce Akçaabat'ta büyük umutlarla kurulan ve bundan 3 ay öncesine kadar yaklaşık 200 işçinin çalıştığı Korlus Tekstil'de sular durulmuyor. Akçaabat Belediyesi'nin fabrika sahibi Selami Sarı ile yaptığı sözleşme gereği en az 180 işçi çalıştırması zorunlu olan fabrikada 3 aydır maaşlar ödenmediğinden, işçi sayısının 100'e inmesiyle sözleşme feshedildi. 16 Temmuz 2015 Perşembe  Fabrikanın kapatılmasıyla biran da açıkta kalan işçiler, ev kiralarını ve kredi borçlarını ödeyemediğinden zor günler geçiriyor. İstihdamı korumak için belediye tarafından konulan sözleşme maddesi, bir anlamda işçileri mağdur etmiş durumda. Çözümsüzlüğü protesto etmek ve Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile görüşerek fabrikalarının açılmasını sağlamak isteyen tekstil işçileri İlçe Adliye Binası'nın yanındaki fabrikanın önünde toplanarak İlçe Belediye Binasına gitti gitmesine ancak elleri boş döndü. Belediye Başkanı Türkmen'i makamında bulamayan işçiler Başkan Yardımcısı Osman Parlayan ile görüşmeden de bir sonuç alamadı. İşçiler Parlayan'a Korlus Tekstil'in, İstanbul'da bağlı olduğu Harry Firması'nın Selami Sarı ile ortağı olan Adnan Kaplan tarafından alınmak istediğini söyleyerek yardım istedi. Çünkü Kaplan işçilere, farikayı devralması durumunda eksik kalan maaşları ödeyeceği ve çıkan işçileri geri alacağı sözünü verdi. Ancak bunun için özellikle belediye ile sözleşmeye imza atan fabrika sahibi Sarı'nın imzası gerekiyor. Sarı'nın Akçaabat dışında olması ve sözleşme feshine yanaşmaması nedeniyle işçilerin, tabiri yerindeyse eli kolu bağlanmış halde.  Girdikleri borç batağı nedeniyle ramazan Bayramı arifesi zehir olan işçiler, çektikleri sıkıntıları şu sözlerle anlattı:

Coşkun Köse: Firmamızda yıllardır mali sıkıntılar vardı ama biz bir şekilde idare ediyorduk. Ancak hiçbir dönemde bu 3 ay içerisindeki kadar mağdur olmadık. Ben bu fabrikanın kuruluşunda bizzat görev aldım. Şimdi bu emeğimiz ellerimizden kayıp gidiyor. Biz işçiler olarak fabrikamızı geri istiyoruz. Ne yapacağız bilmiyoruz.

Fidan Çak: Adnan Kaplan bize fabrikayı devralması durumunda maaşlarımızı ödeyeceğine söz verdi ama o da çaresiz çünkü sözleşme var. Selami Sarı bizi ne aradı ne sordu. Zaten kendisiyle görüşemiyoruz. Mağduruz ve başvuracağımız makam kalmadı. Biz çalışmak istiyoruz".

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Haberler