İsak'tan Tepki

İsak'tan Tepki

Motorlu Araç Satıcıları Fedarasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Akçaabat Oto Galericiler Derneği Başkanı Başkanı Necati İsak, ikinci el oto alım satımı yapan galerileri ve meslektaşlarını asılsız biçimde hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Motorlu Araç Satıcıları Fedarasyonu Genel Başkan Yardımcısı  ve Akçaabat Oto Galericiler Derneği Başkanı Başkanı Necati İsak, ikinci el oto alım satımı yapan galerileri ve meslektaşlarını asılsız biçimde hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

İsak yaptğı yazılı açıklama şu şekilde;

 

Araç Bayileri, İkinci El Oto Alım Satımı yapan Galerileri ve Meslektaşlarımızı asılsız biçimde hedef göstermektedir. Bugün birçok haber mecrasında temsilcileri aracılığıyla 6 ay satılmama ve 6.000 Km sınırı getiren güncel mevzuat değişikliğini sözde bizi köşeye sıkıştırmak için çıkartılması yönünde baskı yaptıkları itirafı, hukukla ve hakkaniyetle izah edilemezdir.

Bu açıklamaların gerekçesi; kendi hukuksuzluklarını ve samimiyetsizliklerini perdeleme çabasıdır.

Değerli Kamuoyu bilmelidir ki; Araçlardaki fiyat artışlarının sebebi emeğin peşinde koşan bizler değiliz. Pandemi, kur artışları, çip krizi, dünyayı saran enflasyonist ortam ve nakliye maliyetleri araç Fiyatlarının yüksek oranda artmasına sebep olmuştur.

Bu hususlar çok iyi bilinmesine rağmen, İkinci El Araç Galerileri bilinçli olarak hedef gösterilmektedir. Ancak Sıfır araç bayileri bu süreçte kendileri ile ilgili çok önemli detaylardan hiç bahsetmemektedir. Araçlara belli dönemlerde zam geleceğini önceden bilen bayiler araçları kendi yan firmalarına fatura etmek suretiyle fahiş karlar elde ettiği ve yine birçok sıfır araç bayinin pandemi sonrası süreçte liste üstü araç sattığı, fatura üstü parayı haricen aldığı konusunda birçok şikâyet mevcuttur.

Hal böyle iken, İkinci El Araç Alım Satımı yapan Meslektaşlarımız zan altında bırakılmaktadır. Ekmeği Dışında amacı olmayan bu sektörü sahipsiz zannedip, günah keçisi ilan edilmemizi

kabul etmemekteyiz.

Değerli Meslektaşlarımız; Liste üstü araç satıp emeğinizin ve sermayemizin ortağı olmaya çalışan bayiler hakkında gerekli şikayetlerin ve takibin yapılması için sizden ricamız bu usulsüz taleplerin Derneğimize/ Federasyonumuza bildirilmesidir.

Saygılarımızla.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler