İnönü Caddesi'ne Düzenleme

İnönü Caddesi'ne Düzenleme

Akçaabat Belediyesi, trafik keşmekeşinin yaşandığı ve modern bir kentle kelimenin tam anlamıyla bir tezat sergileyen İnönü Caddesi’ne nihayet el attı.

Akçaabat Belediyesi, trafik keşmekeşinin yaşandığı ve modern bir kentle kelimenin tam anlamıyla bir tezat sergileyen İnönü Caddesi’ne nihayet el attı. Belediye tarafından İnönü Caddesi’nin yeniden düzenlenmesi için başlatılan çalışmalarda son noktaya gelindi.

Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, Belediye tarafından hazırlanan projenin yapımı için ihale aşamasına gelindiğini belirterek, projenin hayata geçmesiyle İnönü Caddesi’ndeki sıkıntıların sona ereceğini söyledi. Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, yapılacak çalışmayla İnönü Caddesi’nin kaldırımlarının genişletileceğini ve ışıklandırılmasının yenileneceğini belirterek, çalışmaların iki ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Çalışmaların eski Belediye Sarayı ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında kalan İnönü Caddesi dilimini kapsayacağını vurgulayan Başkan Yardımcısı Parlayan, bu düzenleme çerçevesinde araç trafiğinin 7 metre genişliğinde olacak bölümden sağlanacağını, kaldırımların en dar yerinin ise 2,5 metre olacağını kaydetti. Parlayan, kaldırımların tamamen doğal taş kullanılarak yapılacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan İstiklal Caddesi’nin İnönü Caddesi ile birleştiği eski Belediye Sarayı’nın karşısında yer alan 2 katlı binanın istimlak edilmesi için Akçaabat belediye tarafından başlatılan çalışmaların da sürdüğü öğrenildi. Bina sahipleriyle daha önce görüşme yapan ve belirli bir aşama kaydeden Akçaabat Belediyesi yetkililerin önümüzdeki hafta içerisinde de bina sahipleriyle son bir toplantı gerçekleştirecek. Bu toplantıda bina sahipleriyle anlaşma sağlanamaması halinde yıkılması planlanan binayla ilgili olarak Belediye tarafından mahkeme süreci başlatılacak.

inonu-caddesi2.jpg

inonu-caddesi5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler