İlçemizde İftarlar

İlçemizde İftarlar

İlçemizde organize edilen iftar yemeklerinde Ramazan bereketi vardı.

 

Birlik ve beraberlik duygusu ile sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı ay olan Ramazan’da, ilçemizin önde gelen firmaları çalışanlarını taltif ederek, bir aile olduklarını göstermek amacı ile iftar yemekleri organize etti.

Bu firmalar arasında yer alan Karadeniz Hazır Beton’un iftar sofrası Körfez köfte Salonu’nda, CASA İnşaatı’ın iftar sofrası ile Darıca Saray Köfte Balık ve Cafe’de kuruldu.

Her iki firmanın çalışanlarının aileleriyle birlikte katıldıkları iftar yemeklerinde birlik ve beraberliklerini pekiştiren firmaların çalışanları, Ramazan sonrasındaki mesai için de güç topladılar.

Karadeniz Hazır Beton’un yemeğinde bir konuşma yapan firma ortaklarından Adnan Topsakal, işlerine gösterdikleri özenden ötürü tüm firma çalışanlarını kutlarken; benzeri sosyal aktiviteleri bundan sonra da fırsat buldukları her zaman gerçekleştireceklerini söyledi.

CASA İNşaat’ın yemeğinde konuşan firma ortaklarından Arslan Güner ise yemeğe katılan tüm firma çalışanlarına teşekkür ederek, firmalarının Akçaabat’ta sağladığı başarıda bir aile ortamı içerisinde çalışmalarının büyük katkısı olduğunu ifade etti.

ÇELİK AKÜ

Akü sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Çelik Akü'nün Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki bayileri Darıca'daki Saray Köfte, Balık ve Cafe'de bir araya geldi. Artvin, Rize, Trabzon ve Gümüşhane illerinde bulunan Çelik Akü bayilerinin iftar yemeği bayiler arasında da bir kaynaşma vesilesi oldu.

Hoş bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğinde söz alan Çelik Akü Bölge Bayii Rıdvan Kalaycı, yemeğe katılan bayilere 2009 yılının çalışmaları hakkında bilgi verdi, gelecek yıllarla ilgili olarak firmanın hedeflerini ve yapılan planlamaları anlattı.

Yemekte, önümüzdeki ay içerisinde bayilerle İstanbul'a bir gezi yapılması için de söz birliğine varıldı.

MUHTARLAR

Muhtarlar, Ramazan ayı içerisinde muhtelif zamanlarda düzenledikleri iftar yemeklerinde hem birlik ve beraberliklerini pekiştirdiler hem de sofralarında ağırladıkları bürokratlara sorunlarını birinci elden iletme imkânına kavuştular.

Ramazan’ın ilk haftası içerisinde Acısu Muhtarı Tahsin Çelik’in Hıdırnebi Yaylakent’te, Eski Gümüşlü Muhtarı Alican Şal’ın da Akpınar Sırt Tesisleri’nde verdiği iftar yemeğinde bir araya gelen muhtarlar geçtiğimiz hafta içerisinde de iki ayrı iftar sofrasında birlikteliklerini pekiştirdiler.

İlk olarak Muhtarlar Derneği’nin Pulathane İş Merkezi’nin üçüncü katında bulunan lokalinde biraraya gelen ve Dernek Başkanı Eyüp Gedikli tarafından ağırlanan muhtarlarımız, bu iftar yemeğinde yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Hafta içerisinde bu kez ağırlığını Dörtyol beldesi ve civarındaki muhtarların oluşturduğu bir kafile halinde oruçlarını Sırt Tesisleri’nde açan muhtarlarımıza Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Özel İdare Müdürü Mehmet Kaba, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yaşar Bayraktar ve Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya da eşlik etti.

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Yüksek Lisans Programı öğrencileri Darıca Saray Cafe'de iftar yemeğinde bir araya geldi. Darıca İlköğretim Okulu Müdürü Osman Kalyon'un organize ettiği yemeğe bölüm öğretmenleri Hikmet Yazıcı, Mehmet Okutan ve Eşref Nural da eşleriyle katıldılar.

İftar sonrası yeni dönem ders kayıtları ve bitirme tezleri konusunda görüş alışverişinde bulunan bölüm öğrencileri daha önce yaptıkları yurtdışı gezilerini devam ettirme kararı da aldılar.

 

Türk Telekom, personeline 81 ilde aynı gün iftar yemeği verdi. Türk Telekom ailesinin bir arada olmasını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde tüm il müdürlükleri tarafından personele yönelik verilen iftar yemeğinde Genel Müdürlük ile canlı video bağlantısı kuruldu.

Trabzon'da Akçaabat Marina’da verilen iftar yemeğine yönetici ve çalışan personelle birlikte kuruma yıllarca hizmet vermiş emekli personel de davet edildi. Türk Telekom personelinin birlik ve beraberliğini pekiştiren ve bir aile ortamında gerçekleşen iftar yemeğinde çalışanlar sohbet edip kaynaştı.

EKSEN DERSHANESİ

Akçaabat'ın özel eğitim kurumlarından biri olan Özel Reel Eksen Dershanesi'nin öğretim kadrosu ile öğrencileri oruçlarını birlikte açtı. Dershane yönetimi tarafından organize edilen iftar yemeği dershanenin kantininde verildi.

İftar öncesinde bir konuşma yapan Dershane Müdürü Metin Yaylı, her şeyin değer kazandığı mübarek Rama-zan ayında öğrencilerinin ve öğretmen arkadaşlarının bir arada oruçlarını açmalarının mutluluğunu yaşadığını belirtti. Müdür Yayla, her zamankinden daha güçlü olduklarına da vurgu yaparak, bu yıl uygulamaya koyacakları özel ders sistemiyle tüm öğrencilerle daha yakından ilgileneceklerini belirtti.

İftar sonrasında Reel Eksen Dershanesi Edebiyat Öğretmeni Yaşar Kuştul, içli ve anlamlı şiirlerini seslendirerek herkese duygu dolu anlar yaşattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler