İdlip'te Yetim Çocuklar İçin Şenlik Düzenlendi

İdlip'te Yetim Çocuklar İçin Şenlik Düzenlendi

Akçaabat İHH Temsilciliği ve Trabzon İHH Yetim Birimi Suriye İdlip'te yetim çocuklar için şenlik düzenledi.

Akçaabat İHH Temsilciliği ve Trabzon İHH Yetim Birimi Suriye İdlip'te yetim çocuklar için şenlik düzenledi. Suriye'nin İdlip Binnish kırsalında, kamplarda yaşayan yetim çocuklar için şenlik düzenledi. 500 yetim çocuğun katıldığı şenlikte oyunlar oynandı ve ikramlarda bulunuldu.

 ''Yetim gülerse, Dünya Güler" sloganıyla yola çıkan Trabzon İHH Yetim Birimi ve Akçaabat İHH Temsilciliği yetim dayanışma günleri kapsamında İdlip'te yaşayan 500 Yetim çocuk ile şenlikte buluştu. Eğlence treni, şişme oyun alanları, palyaço ile eğlenen yetim çocuklara döner, pamuk şeker ve dondurma ikram edildi.

Bu etkinlikle 'Çocukların çocuk olduğunu hatırlatmak istedik'. Programla ilgili açıklama yapan Akçaabat İHH Temsilcisi Sami ÜÇÜNCÜ; Suriye'deki iç savaşta yetim kalan binlerce çocuk adeta gülmeyi unutmuş durumda. Bizler de hayırseverlerimizin destekleriyle yetim dayanışma günleri kapsamında İdlip'te bir şenlik düzenledik. Çocukların çocuk olduklarını hatırlatmak istedik. Çünkü bu savaş ve yokluk ortamında küçük bedenlere büyük yükler yüklenmiş durumda.

Bir günlüğüne de olsa çocuklarımızın yüzlerindeki tebessümü görmek bizlere de nasip oldu. Ayrıca şunu unutmamalıyız önemli olan neye sahip olduğumuz değildir, önemli olan elimizdekileri kimlerle paylaştığımızdır. Bizler de elimizdekileri tüm yetim kardeşlerimizle paylaşmaya çalışıyoruz, dedi. Programın sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

akcaabat-ihh2.jpg

akcaabat-ihh3.jpg

akcaabat-ihh1.jpg

akcaabat-ihh4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler