Huzurevine Giriş Çıkışlar Kapatıldı

Huzurevine Giriş Çıkışlar Kapatıldı

Akçaabat’ta Huzurevi Giriş Çıkışlara Kapatıldı

Akçaabat’ta Huzurevi Giriş Çıkışlara Kapatıldı

Trabzon’da virüsün yayılımını giderek artarken, özellikle Akçaabat ilçesinde Mutantlı Koronavirüs vakalarına her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor.

Akçaabat İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun hafta sonu yaptığı toplantıda Mutantlı Koronavirüs vakaları görülen Trabzon Valiliği, Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ve ekli binalarında ki durum görüşüldü. ?Yapılan toplantı sonrasında merkez ve ekli binalarında mutant COVİD 19 virüsü tespit edilmesi üzerine, hastaların takiplerinin yapılması, hastalığın yayılımının önlenmesi amacıyla 14 Mart 2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar karantinaya alınmasına karar verildi. ?

Bu kapsamda kurul, ?“Bakım evi sakinlerinin temel ihtiyaçlarını tedarik firmaları tarafından sipariş usulü karşılanmasına, siparişlerin apartmanların girişine bırakılmasına içeriye kimsenin alınmamasına, Yukarıda belirtilen tedbirlerin uygulamaya konulmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmamasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci  Maddesi gereğince 3436 TL, Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince 427 TL, Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı TCK 195. Maddesi gereğince“2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükümleri gereğince, sorumlular hakkında ADLİ ve İDARİ İŞLEMLER derhal uygulanmasına” karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler