Hilal Camii İbadete Açıldı

Hilal Camii İbadete Açıldı

Akçaabat Orta Mahalle’de yapımına 3,5 yıl önce başlanan Hilal Camii, 29 Haziran Pazar günü düzenlenen bir törenle ibadete açıldı.

 

Akçaabat Orta Mahalle’de yapımına 3,5 yıl önce başlanan Hilal Camii, 29 Haziran Pazar günü düzenlenen bir törenle ibadete açıldı.

Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin,Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Giresun Doğankent Müftüsü Mustafa Yıldız, Akçaabat Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Cebeci başta olmak üzere çok sayıda din adamının katıldığı açılış töreninde Kaymakam Abdul Rauf Ulusoy, Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Cevat Birinci de hazır bulundu.

Yaylacık Sahil Camii İmam-Hatibi Fehmi Atasoy’un sunuculuğunu yaptığı, Kavaklı Lazlar Camii İmam-Hatibi Süleyman Bulut ile Kavaklı Rahman Camii Müezzin Kayyumu Bilal Acer’in Kur’ân-ı Kerim okudukları açılışta, cami için maddi bağışta da bulunuldu.

Bayram Çakıcı’nın başkan olarak görev aldığı dernek tarafından hayırsever vatandaşların da katkılarıyla yaptırılan 350 kişi kapasiteli Hilal Camii’nin toplam maliyeti 1,5 milyon lirayı buldu.

Batı tarafının alk katkında tuvaletleri ve şadırvanları, orta katında çay ocağı, üst katında ise dernek odası ve toplantı salonu bulunan müştemilatının doğu tarafının birinci katında çok amaçlı balon ve henüz donatılmamış bir morg ve gasilhanesi, ikinci katında da Bayan Kur’an Kursu bulunan Hilal Camii küçük bir külliye tarzında inşa edildi.

hilal-camii1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler