Hıdırnebi Yayla Olmaktan Çıkartıldı

Hıdırnebi Yayla Olmaktan Çıkartıldı

Hıdırnebi Yayla Olmaktan Çıkartıldı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle birlikte Trabzon’un en çok ziyaret edilen yaylalarından Hıdırnebi Yaylası’nda bulunan iki bölge yayla alanı olmaktan çıkarıldı.

Cumhurbaşkanlığı 29.01.2021 tarihli 3461 sayılı kararnamesiyle Amasya, Bolu ve Trabzon’da bulunan yaylaların bazı alanları yayla alanı olmaktan çıkarıldı.

 HIDIRNEBİ YAYLASI'NDA 60 HEKTARLIK ALAN YAYLA OLMAKTAN ÇIKARILDI

Kararnameye göre Trabzon’un en çok ziyaret edilen yaylalarından biri olan Hıdırnebi Yaylası’nda bulunan Sertkaya mahallesi ile Kuruçam mahallelerine  ait  alanlar yayla alanlı olmaktan çıkarıldı.

BAŞKAN EKİM, ''İMARA AÇILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL''

 Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim  yaptığı açıklamada kararnameyle ilgili olarak Hıdırnebi Yaylası'nın imara açılmasının söz konusu olmadığını belirterek, ''Bu tamamen orman kanunuyla alakalı bir durum. Orman mevzuatı içerisinde yaylaklar var. Yani yayla olmayan alanlar var. Bu mevzuat kapsamında bir kararname alındı. İmara açılması söz konusu değil. Burada orman alanlarının zamanla işgal edilmesi üzerine yayla evleri bu kapsamda orman idaresi yöntemine giriyor. Özel imar alanı olarak yeninden yapılaşma şartlarını değiştirmiyor ’’ dedi.
61saat

akcaabat-hidirnebi-yaylasi-proje.jpgakcaabat-hidirnebi-yaylasi-turizm-proje.jpgplan.jpg
Akçaabat Belediyesi tarafından Hıdırnebi yaylası için hazırlanan turizm planı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler