Hayvan Bakımevi Kuruluyor

Hayvan Bakımevi Kuruluyor

Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında Akçaabat'a Hayvan Bakım Evi kuruluyor.

HAYVAN BAKIMEVİ KURULUYOR

Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında Akçaabat'a Hayvan Bakım Evi kuruluyor.

Türkiye genelinde yürürlükte olan Hayvanları Koruma Kanunu gereğince, Büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri, nüfusu yirmi beş bini aşan büyükşehir ilçe belediyeleri ve diğer belediyeler, sahipsiz, güçten düşmüş ya da tehlike arz eden hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonu amacıyla hayvan bakımevleri kurma yükümlülüğüne sahiptir. Bu doğrultuda Akçaabat’a hayvanların ihtiyaçlarına uygun modern bir hayvan bakım evi kurulması kararlaştırıldı.

Akçaabat’a kurulacak modern hayvan bakım evi ile sahipsiz, güçten düşmüş ve tehlike arz eden hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak, onlara uygun şartlarda barınma, sağlık hizmetleri ve rehabilitasyon imkanları sunulacak.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Şehrin içindeki hayvanların rehabilite edilmesi için bir merkez yapıyoruz. Merkezin yer problemleri vardı ancak bu sorun çözüldü. Yavaş yavaş inşaatına başlayacağız. İnşaat tamamlandıktan sonra şehrin içerisindeki sokak hayvanlarını rehabilite edip, kısırlaştırıp, sağlıklı hale gelebileceği bir merkez haline getireceğiz. Hayvanlar da bizim birer dostumuz ve sorumluluğumuz altındalar. Hayvan Bakımevi'nin kurulması, onlara daha iyi bir yaşam sunmamız adına önemli bir adımdır. Modern tesisimiz, hayvanların refahını sağlamak ve sahiplenmelerini kolaylaştırmak için hizmet verecek." dedi.

Başkan Ekim, kurulacak Hayvan Bakım Evinin Nefsipulathane Mahallesi Kamara Mevkiindeki ormanlık alana kurulacağını ve kısa sürede tamamlanıp faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak : Akcaabat Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Haberler