Hastane yerine öneri

Hastane yerine öneri

Karayolları 105 şube şefliğinin yerine otel yapalım önerisi gittikçe destek buluyor.

Karayolları 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu alana yapılması planlanan hastane ile ilgili olarak Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in dillendirdiği “Bu alanı turizme açalım, hastaneyi iç kesimlerdeki müsait alanlara yapalım” önerisi yavaş yavaş destek buluyor.
Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Güven, mevcut alanın turizm tesisi olarak değerlendirilmesini uygun bulan ezici bir çoğunluk olduğunu belirterek, “Bilindiği gibi TOKİ, Karadeniz’e 5 yıldızlı oteller yapmayı planlamaktadır. Bu kapsamda bu alanda bir otel yapılabilir. Hastane de Düzköy Yolu üzerin-deki daha uygun alanlarda ya da Yaylacık Mahallesi’nin üst kesiminde yer alan Zorasa gibi gelişmeye müsait alanlarda yapılabilir.” dedi.
Sahilde metrekaresi bin YTL’ye kadar çıkan bir alanda hastane yapmanın rantabl olmadığını, kaldı ki bu alanda yapılaşmanın tamamlandığını ve gelişme imkânı bulunmadığını belirten Adnan Güven, bu alanın turistik tesis olması halinde 2011 Gençlik Olimpiyatları’nın bütçesi ile de bu otelin yapılabileceğini vurguladı.
Mevcut alanın devrinden elde edilecek gelirin onbeşte biri bile olmayan miktarlarla daha da geniş boş alanların ilçenin iç kesimlerin-de bulunmasının mümkün olduğunu da vurgulayan Güven, şunları kaydetti:
“ Akçaabat’ta yapılacak yeni bir hastanenin şehre katkısı olabilme-si için gelişmeye müsait bir alanda yapılması şart. Bunun olması halinde şehrin iç kesimlerinin gelişmesi sağlanacak ve yıllardır dile getirilip bir türlü gerçekleştirilemeyen şehrin iç kesimlere doğru genişletilmesi işi de hallolacaktır. Bunun için herkes elbirliğiyle bu konuya destek vermelidir. Biz, Akçaabat için duyarlı olan insanları bir araya getirmek arzusuyla çıktığımız yolda bir çok taraftar bulduk. Kimse hastanenin yapılmasına karşı değil ama birçok kişi hastanenin o alanda yapılmasına karşı. İyi bir planlama, işbirliği ve verimli bir çalışmayla hem daha sessiz ve sakin bir mekânda Akça-abat’a uzun yıllar hizmet verecek yeni bir hastane kazandırmak, hem de sahilde turistik oteller ve tesisler yaptırmak suretiyle de Akçaabat ve Trabzon’un turizmine ve gelişmesine katkı sağlamak mümkündür.”
Gazetemize açıklama yaptıktan sonra muhabirimizle bir şehir gezisi düzenleyen Adnan Güven, şehrin üst kesimlerindeki hastane yapılmaya müsait alanları tek tek gösterdi. Güven’in başlattığı kampanyaya özellikle Zorasa Mevkii’ndeki vatandaşlar büyük destek verdi. Vatandaşlar, yörelerindeki bir çok alanın hastane için uygun olduğunu vurgulayarak, yetkililerin seslerine kulak vermelerini istediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler