Halil Seyis'ten Tartışmalı Sözler

Halil Seyis'ten Tartışmalı Sözler

Halil Seyis "Akçaabat’ın son 5 yılı tarihe kayıp yıllar olarak geçecektir. Akçaabat’ın bir 5 yılı daha kaybetmeye tahammülü yok” dedi.

2004 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nden Akçaabat Belediye Meclisi Kontenjan Üyesi olan, meclis üyesi seçilmesine rağmen Belediye Başkan Adayı Miktat Eyüboğlu’nun seçimi kaybetmesi nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmeyeceğinin anlaşılması üzerine Şişli Belediyesi’ndeki görevine dönmek için mazbatasını almadan istifa eden Halil Seyis, “Ben bu partinin gönüllü bir neferiyim. Partimin beni değerlendirmek istediği her yerde hiçbir ön koşulum olmadan çalışırım.” dedi.

İsmi Akçaabat Belediye Başkan Adayları arasında geçen ancak AK Parti kulislerinde, bir önceki seçimde olduğu gibi kontenjan adayı olarak gösterilip seçimin kazanılması halinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirileceği baskın bir şekilde ifade edilen Seyis, Akçaabat ziyaretinde Akçaabat Yeni Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsmail Topal’ın sorularını cevaplandırdı.

Yapılacak seçimde kendini bir yere aday göstermesinin kişiliğine aykırı olacağını, görevi tevdi etmenin partisinin uhdesinde olduğunu, görevin tevdi edilmesi halindeyse her şart altında seçimin kazanılması için tüm enerjisiyle çalışacağını ifade eden Seyis, “Akçaabat’ın son 5 yılı tarihe kayıp yıllar olarak geçecektir. Akçaabat’ın bir 5 yılı daha kaybetmeye tahammülü yok” dedi.

Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in ilk 5 yılında Akçaabat Belediyesi’ne kurumsallaşma anlamında birçok şey kattığını, halkın da bu katkıyı ikinci kez onu göreve getirerek ödüllendirdiğini belirten Seyis, şunları söyledi:

“Belediyecilik sadece imar, sadece temizlik değildir. Bunları yapmak için belediyede yöneticiler var. Bunlar artık rutin işler oldu. Belediye bizim için Şehremini’nin görev yaptığı bir yerdir. Yani şehrin emanet edilebileceği, vizyonu ve misyonu olan, şehre kimlik kazandıracak birinin yeridir. Bu anlamda Akçaabat’ta şu an tam anlamıyla bir boşluk yaşanmaktadır. Yıllar sonra, 2004-2009 yılları arasında Akçaabat’ta tarihe iz bırakacak ne yapıldı, sorusuna verilebilecek herhangi bir yatırım kimsenin aklına gelmeyecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Haberler