Halep'e Yardım Kampanyası

Halep'e Yardım Kampanyası

Halep'e Yardım Kampanyası

Akçaabat Kaymakamlığı ve Akçaabat Belediyesi önderliğinde, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarının desteği ile Suriye’de sivillere yönelik saldırılar ve özelikle de Halep’in kuşatma altında olması sebebiyle, bölgede yaşayan mazlum halka bir nebze olsun yardım edebilme adına  yardım kampanyası düzenlendi.

Konuyla ilgili Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.

Akçaabat Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Kaymakam Soner Şenel, Halep'te yapılan insanlık ayıbına sessiz kalamayacaklarını ifade etti. Kaymakam Şenel ‘‘Halep’in içinde bulunduğu zor durum ve insanlık dışı hareketlere karşı elimizden gelen insani yardımı yapmamız gerekiyor. Yaklaşık 300 bin sivil insan çoluk çocuk, genç yaşlı insanlık dışı dramı yaşadığını görüyoruz. İklim şartları nedeniyle bölgede hava durumu malum. Oradaki kardeşlerimiz kış şartları, açlık, sefalet ve savaşın acımasızlığı ile mücadele etmeye çalışıyor. Bizde bunca olumsuz şartlarla mücadele eden kardeşlerimize yardımcı olmak için harekete geçtik. İlçemizde vatandaşlarımız, STK’lar, dernekler, vakıflar, esnafımız ve işadamlarının desteğiyle toplayacağımız kıyafet ve gıda maddelerini tırlar ile Suriye’ye göndereceğiz"  dedi.

Yapılan yardımların her kurumun kendi bünyesinde toplanmasının ardından Akçaabat eski Tekel binasında biriktirilmesine karar verildi. Ayrıca kampanya para olarak katılmak isteyenlerin banka yoluyla katılabilecekleri veya HALEP”  yazıp 5601’e Sms atarak 10 tl katkı yapılabileceği bildirildi.

Akçaabat için öncelikle, orta boy kovalı kömür sobası (boru ve dirsek aksamıyla), halı, temizlik ve hijyen malzemeleri, mutfak malzemeleri, kışlık giyecek, kışlık ayakkabı ve bot, battaniye, yorgan, yastık, bebek maması ve bisküvisi, çocuk bezine ve gıda maddelerine ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler