Güner: Akçaabatlı Sandıkta Bedel Ödetecektir!

Güner: Akçaabatlı Sandıkta Bedel Ödetecektir!

İYİ Parti Trabzon 2. Sıra Milletvekili Adayı Aslan Güner, açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Trabzon 2. Sıra Milletvekili Adayı Aslan Güner, açıklamalarda bulundu. Güner şunları söyledi:

1969 Akçaabat doğumluyum. Karadeniz Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü mezunuyum. 1990-1997 yılları arasında Akçaabat Belediyesi İmar İşleri’nde görev yaptım, sonrasında serbest ticarete atıldım. Aynı dönemde Anavatan Partisi’nde siyaset yaptım, Gençlik Kolları, İlçe Başkan Yardımcılığı, İl Başkan Yardımcılığı seviyesinde görevlerim oldu. Onun haricinde Sebat Gençlik Spor’un kurucusuyum, o da bu yıl şampiyon oldu mutluluk verici. Tütün Spor’da görevlerimiz oldu. Bunun haricinde 2019 seçimlerinde İYİ Parti’den Akçaabat Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildim. Aynı dönemde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldum. 2019-2023 dönemleri arasında İYİ Parti Büyükşehir Grup Başkanvekilliği’ni üstlendim. Büyükşehir’de muhalefet partisi olarak görüşlerimizi, önerilerimizi belirterek şehrimize katkı sağlamaya çalıştık.”

İKTİDAR KULAĞINI SAHADAN ÇEKMİŞ

“İnsanımız siyasetçiyi özlemiş. Genel Başkanımız her zaman seçmen velinimet diye söylüyor, gerçekten öyle. Sahaya indiğimizde vatandaşımızın kendisinin dinlenilmesini isteyen bir seçmen profili gördük. Biz de zaten seçmenimizi dinlemek için sahadayız, önceliğimiz onlar. Biz onları dinledikten sonra dertlerine çözümler üretip, çareler sunma gayretinde siyaset yapıyoruz. Şunu ifade edebilirim ki yıllardır siyasetin içinde aktif rol alıyorum, 1997’den beri en rahat saha çalışmasını yapıyoruz. Yeter ki insanları dinleyin, insanlar kendilerine kulak verilmesini, dinlenilmesini çok büyük nimet olarak görüyor. Demek ki 20-21 yıldır siyaset yapan iktidar partisi üyeleri artık kulağını halkımızdan çekmiş, şu anda sahada görünen o.” 

LİYAKATSİZ KADROLAR BU HALE GETİRDİ

“Vatandaşımızın en büyük şikâyeti geçim sıkıntısı. Tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de geçim büyük bir sorun. Sayın Cumhurbaşkanımız 2018-2019 seçimlerinde; 2023 yılında 200 TL’ye peynir alacaksınız, 300 TL’ye et alacaksınız, 1 kilo köfte 500 TL olacak, soğan 30 TL olacak deseydi kaç kişi oy verecekti ki? Millet İttifakı olarak sistemin değişmesini istiyoruz, bu sistem liyakatsiz kadrolarında etkisi ile ülkeyi bu duruma getirdi.”

TRABZON’A ÇOK SÖZLER VERİLDİ

“İstihdam üzerine Trabzon’a çok sözler verildi. Yatırım Adası’ndan tutun da Lojistik Merkez’e, tersaneye, Tekstil Kent’e kadar. Maalesef hiçbiri gerçekleşmedi. Dört tane bakanımız buralı ama hizmet ettikleri iller başka iller. Zaten Cumhurbaşkanımız orada da siyasi bir uyanıklık yapmış gibi görünüyor. Bizim bakanlarımızla başka illere hizmet yaptırarak oradaki Trabzonluların sitemlerini durdurmuş, benim fikrim bu yönde. Bir de şöyle bir dezavantajı var Trabzon’un, ihracat yapan bazı firmaların merkez üssü şehrimizi görünüyor. İhracatlarını Trabzon üzerinden yapıyorlar ama üretim burada yapılmadığı halde bunlar oluyor. İhracat rakamları yüksek çıkıyor. Bu sefer Trabzon, belli imkanlardan yararlanma adına hibe desteği ve bazı kredilerden mahrum kalabiliyor.”

ŞANSIMI YÜKSEK GÖRÜYORUM

“2019 yılından bu yana İYİ Parti’de siyaset yapıyorum. Bizim partimizin siyaset tarzı daha nezaket dolu bir siyaset dili. Vatandaşımıza incelikle dokunarak siyaset yapma anlayışı içerisindeyiz. Kutuplaştıran siyaset anlayışından zaten halkımız bıktı. Ben de bu manada şunu söylemek istiyorum ki bütün adaylar benim için kıymetlidir. Hiçbir milletvekili adayına, Trabzon’un hiçbir evladına nezaketsizlik yapmadım, onları incitecek hiçbir kelime kullanmadım, onlar benim rakiplerim olsa dahi. AK Parti’de 2. Sıra Adayı Akçaabat doğumlu, kendisini hiç tanımadım, yüz yüze görmedim ama Akçaabat doğumlu. Diğer partiler yeterince listelerinde Akçaabat’ı değerlendirmedi. Partilerini listeleri bana biraz fayda sağladı işin açıkçası. Bütün parti genel başkanları benim lehime çalıştı. Akçaabat ilçem de bunu sahiplendi. Mustafa Cumur’dan sonra Akçaabat’ta sürekli ikamet eden, doğduğundan beri ilçede yaşayan, işi orada kurulmuş olan ve bundan sonra da orada yaşamaya devam edecek olan birisiyim. Dolayısı ile seçilme şansım çok yüksek diye düşünüyorum. Allah’ın takdiridir, bu o yüzden ben büyük laflar etmeyi sevmem ama seçilebilecek bir pozisyonda olduğum görünüyor. Böyle bir fırsat Akçaabat’a doğdu, seçilerek hemşerilerimize ve Genel Başkanımıza minnet borcumu ödeyeceğim inşallah. Şuan ki atmosferi sandığa taşıdığımız anda Allah’ın izni ile Meclis’teyiz.” 

LANSMAN TOPLANTISI İNANDIRICI DEĞİL!

“Sayın Ulaştırma Bakanımız Trabzon’a geldiğin AK Parti bir lansman yaptı. Bunlar genelde ulaşım ile ilgili şeylerdi. Ben sayın bakanımıza karşı karşıya gelseydik şunu sormak isterdim, ‘Ben Aslan Güner olarak bakan olup Trabzon’a gelseydim ve deseydim ki Güney Çevre Yolu’nu başlatıyorum benim samimi olduğumu düşünür müydünüz?’ Mersin’de temel atma hazırlığı yapılıyor ama şuan Akçaabat Belediyesi’nin imar planlarında Çevre Yolu’nun girişi Salacık’ta,  planlara bile işlenememiş halen. Yatırım programında yok, imar planında yok, maalesef kamulaştırma denen hiçbir şey başlanılmamış. Demem şu ki bu kadar sorun varken, bu kadar hazırlıksızlık varken, Sayın Bakanın Çevre Yolu’nu böyle alelacele seçim vaadi gibi gelip burada sunması bence çok inandırıcı olmadı.

Tabi ki Çevre Yolu yapılacak ancak kendi planlamalarında bile 2030-2040’lı yıllar olduğu kendi yaptıkları planlarda ön görülüyor.”

BEDELİ AKÇAABATLI SANDIKTA ÖDETECEKTİR

“Biz göreve geldiğimizde yapacak olduğumuz ilk şey Akçaabat-Düzköy Yolu’nu trafiğe açmaktır. Haçkalı Baba Kavşağı’ndan bahsediyorum, çünkü hiçbir ilçenin kavşağı kapatılmadı ama maalesef Karayolları Genel Müdürümüz Düzköylü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Trabzonlu olmasına rağmen böyle bir garabet sistem uygulandı. Oradan yukarıya ilçeler var, Maçka bağlantısı var, Tonya bağlantısı var. Onlarca mahalle, mezralar, yaylalar var. Burayı kapatarak çözüm sağladığınızı söylüyorsunuz ama Nihat Usta Kavşağı, Söğütlü’deki kavşak, Yıldızlı, Söğütlü, Yaylacık mahallerinin iç trafiği felç olmuş durumda. Millet İttifakı’nın ilk işi bu olacak. Yapabiliyorlarsa önlerinde 20 gün var, bir kardeşleri olarak bunu yapmalarını tavsiye ederim, yapmayacaklarsa biz yapacağız. Kendi takdirleridir, yoksa bunun bedelini Akçaabatlı onlara sandıkta fazlasıyla ödetecek.” 

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

“Sahada AK Parti için hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyebilirim. Ben seçmenin iradesine saygısızlık etmek istemem, gönlümüz tabi ki hem bizim partimizin hem Millet İttifakı’nın fazlaca sayıda Milletvekili alabilmesidir. Bu manada ben seçmenimizin kararına ipotek koymak, onlar adına bir şey söylemek istemem ama AK Parti ve Cumhur İttifakı için hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ortada, sahada bu belli. Onlar açısından zor bir seçim olacak bizim açımızdan en kolay seçim saha çalışması yapıyoruz.” 

GENÇLERİMİZ İÇİN SİYASET YAPIYORUM

“Ben gençlerimiz için siyaset yapıyorum. Trabzon şehri Sinop’tan sonra en hızlı yaşlı nüfusa sahip olmaya başlayan bir kent. Biz gençlerimizi bu şehirde tutmak zorundayız, bunun için ne gerekiyorsa siyasiler olarak elimizi taşın altına koyup gençlerimizi burada mutlu etmek zorundayız. Bu da nereden geçer, istihdam alanları yaratmaktan. İki tane üniversite bitirmiş evlat evde oturup annesi kahrolurken, başını yastığa rahat koymak kolay bir şey değil. Benim tek derdim bu. Bunu samimiyetimle söylüyorum, gençlerimizi bu şehirde tutmamız lazım. Bu seçimde şöyle bir slogan söylüyorum sahada, buradan da söylemek istiyorum, herkesin gönlünde bir aslan yatar, bu röportajı okuyanların gönlünde yatan aslan da ben olayım.”

dd608bfe3a4c003f140677261c9851e4.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler