Güner Akçaabat'ı Sordu

TİSKİ Genel Kurulunda Akçaabat Gündeme Geldi

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ)’nin 2022 yılı 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü 2022 yılı 1. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TİSKİ’nin faaliyetleri hakkında meclis üyelerine sunum yaptı. Başkan Zorluoğlu, “TİSKİ’nin 2022 bütçesi 630 milyon TL. Borcu ise 392 milyon 253 bin 852 TL. Gelirin borcu karşılama oranı yüzde 75-79 arasında” dedi.

Genel Kurul’da söz alan İYİ Parti Grup Başkan vekili Aslan Güner, haber sitemizce gündeme taşınan Yeşiltepe mahallesinde su soru başta olmak üzere Akçaabat ve bölgenin sorunlarını Başkan Zorluoğlu’na sordu.

Güner “Akçaabat'ta Kavaklı, Darıca, Mersin, Akçakale gibi yerleşimin yoğun olduğu yerler ve buralarda hala kanalizasyon sorunumuz var. Bu çözüm noktasında da bir şey yapıldığını ben şu ana kadar duymadım. Ayrıca Yeşiltepe mahallemiz var. Bu bugün Akçaabat'taki haber sitelerinde de haber oldu 2022'nin Kasım ayında içme suyu inşaat bitmesi için tabela var onu yayınladılar. Burada hiçbir işlem yapılmadığı söyleniyor. Bu konuda idare ne düşünüyor bunu öğrenmek istiyorum” dedi.

Konuyla ilgili söz alan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekadaş “Bu tabela neden haber oldu bilmiyorum. Bizim o bölgede en çok hizmet yaptığımız yer burası. O tabela nasıl haber oldu onu da bilmiyorum. Çünkü orada  tasfiye edilen işin levhası duruyor. Bahse konu mahalle benim TİSKİ’ye geldiğimde ilk gittiğim mahalle. Kilometrelerce hat yaptığımız bir mahalle. Öyle Şinik gibi Ambarcık gibi Ortaalan gibi diğer yerlere kıyaslandığında hiçbir sıkıntısı olmayan bir yer. O tabelayı yenisini ihale ettiğimizde kullanacağımız için gerek duymadık. Ama gerekirse kaldırırız” dedi.

Haberin devamı videomuzda

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler