Geyiğe Kurşun Sıktılar

Geyiğe Kurşun Sıktılar

Hıdırnebi Yaylası’nın girişindeki Marzalli’de piknik yapan kişiler tarafından tabancayla hedef tahtası yapılan geyik kurtarılamadı.

Hıdırnebi Yaylası’nın girişindeki Marzalli’de piknik yapan kişiler tarafından tabancayla hedef tahtası yapılan ve yaralandıktan sonra Kuruçam Yaylası’na kadar kaçan 3 yaşındaki geyik, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kendisine haber verilmesi üzerine yaylaya hareket eden ve yaralı geyiği aracıyla Akçaabat Devlet Hastanesi’ne getiren Kuruçam Muhtarı Orhan Altuntaş, burada gönüllü veteriner hekim tarafından ilk müdahalesi yapılan geyiğin kurtarılamamasının üzüntüsünü yaşıyor

3 yaşındaki bir yavru geyiğe, hem de açlıktan dolayı yemek kokusuna gelmişken çok yakın mesafeden ve tabanca ile ateş açan kişilerin nasıl bir vicdana sahip olduklarını ya da vicdanlarının olup olmadığını merak ediyorum.” dedi.

Kendilerinin sebzelerini yiyen geyiklere ve karacalara dahi böylesine bir davranışı reva görmediklerini; bölgemizin güzelliklerinden olan bu hayvanları verdikleri zarara rağmen korumaya gayret ettiklerini de vurgulayan Muhtar Orhan Altuntaş, “Kendilerine hiçbir zararı olmayan, hem de tabiatın en güzel görünümlü hayvanlarından biri olan bu yavru geyiğe kurşun sıkan el bir insanın eli olamaz. Bu olayın failinin en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlaılırken, jandarma ekipleri geyiğin vücudunda bulunan iki mervi kovanını incelemeye aldı.

Olayın haber verilmesi üzerine Akçaabat’a gelen Milli Parklar Müdürlüğü’nün yetkilileri ara-sındabir veteriner hekimin olmaması da olayın dramatik yanıydı. Vurulduktan 22 saat sonra ölen geyik, belki de kadrolu bir veteriner olsaydı bugün yaşayacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler