Gençlere Yatırım

Gençlere Yatırım

Akçaabat Belediyesi, Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde açtığı kurslarla gençlere yatırım yapmaya devam ediyor

GENÇLERE YATIRIM YAPMAYA DEVAM

Akçaabat Belediyesi, Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde açtığı kurslarla gençlere yatırım yapmaya devam ediyor.

Akçaabat Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, her yıl hem kadınlar hem de ilçemizdeki gençler ve çocuklar için çeşitli branşlarda kurs açıyor. Belirli periyotlarla açılan Step Aerobik, Basketbol, Karete, Okçuluk, Robotik Kodlama, Minikler Basketbol ve Futbol Kursları bireylerin sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyor. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde verilen kurslar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Çocuklarımız Algoritmik ve Tasarım Odaklı Düşünmeyi Keşfediyor

Belediyemiz tarafından açılan kurslar içerinde gençler, en çok ‘Robotik Kodlama Kursu’na büyük ilgi gösteriyor. Halihazırda devam eden ve 3 ay sürecek olan kursta, 35 öğrenci bulunuyor. Öğrenciler, uzman eğitmenlerle birlikte çalışıyor. Eğitmenler, kurs öğrencilerini her hafta farklı bir konu üzerinde çalıştırıyor.

Spor İşleri Müdürlüğü bünyesindeki kursları ziyaret eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, gelişmiş ülkelerin Robotik Kodlama ile geleceğin dilini oluşturduğunu belirterek Robotik Kodlama Kursunu çok önemsediğini vurguladı. Başkan Ekim, Akçaabatlı gençleri ve çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturmaya devam edeceklerinin altını çizerek “Dünyanın gelişmiş ülkelerinin eğitim programlarına baktığımızda, robotik kodlamanın önemli bir yeri olduğunu görüyoruz. Geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızın güçlü ve dinamik bireyler olmaları için durmadan çalışıyoruz. Teknolojik gelişmeleri dikkate alarak yenilikçi bir anlayışla hizmet vermeye çaba gösteriyoruz. Robotik Kodlama kursundaki çocuklarımızın gelişimlerini yakından takip ediyorum. Bu konudaki gelişimleri beni gururlandırıyor ve mutlu ediyor. Daha geniş kitlelere hitap etmek istiyoruz. Robotik Kodlama için ekipmanlarımızı ve mekanlarımızı artırarak ilçemizdeki tüm çocuklara ve gençlere ulaşmayı amaçlıyoruz. ” Dedi.

Robotik Kodlama Nedir. Ne Kazandırır?

Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Ayrıca robotik kodlama ile tanışan çocukların makinelerin nasıl işlediği konusunda da temelleri oluşmaktadır. Bu sebeple zihinsel olarak bu yönde gelişmeleri, onların kodlama konusunda ileri yaşlarda daha başarılı olmalarını sağlamaktadır.

akcaabat-belediyesi.jpg

akcaabat-belediyesi2.jpg

akcaabat-belediyesi3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler