Gazilerimiz Unutulmadı

Gazilerimiz Unutulmadı

Gazilerimiz Unutulmadı

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasını takiben, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 19 Eylül 1921 günü 153 Sayılı Kanun ile “mareşallik” rütbesi ve “gazilik” unvanının verilmesinin 94’üncü yıldönümü Gaziler Günü olarak kutlandı. Gün nedeniyle ilçemizde düzenlenen tören Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Serkan Şahin’in sunuculuğunu yaptığı programa Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Ferhat Işıklı ve Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in kurumlarına ait çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunmaları ve saygı duruşunda bulunmalarıyla başlandı.

Tören Komutanlığını Fevzipaşa Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Coşkun Gedikli’nin yaptığı törende Fevzipaşa Ortaokulu Müzik Öğretmeni Özkan Öksüz yönetiminde İstiklâl Marşı’nın okunmasını takiben Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Furkan Su “Bu Vatan kimin” isimli şiiri seslendirdi.

Törenin son etkinliği olan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Uzman Jandarma Mahmut Celal Gümüşel yaptı.

Uzman Jandarma Gümüşel konuşmasında gaziliği “milletin harcı” olarak nitelendirerek, “1000 yıllık Anadolu tarihimize baktığımızda Türk milleti hiçbir vakit gazisiz kalmamıştır ve düşmanları bu memlekete yan gözle baktığı sürece bununla mücadeleye devam edecek ve gazisiz de kalmayacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler