Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler Günü Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümü “Gaziler Günü” olarak kutlandı.

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümü “Gaziler Günü” olarak kutlandı.

Gün nedeniyle ilçemizde düzenlenen tören, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Kaymakam Ramazan Kurtyemez ve Belediye Başkanı Vekili Davut Gerigelmez’in Atatürk Anıtı’na çelenk sundukları törenin sunuculuğunu Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa İleli yaptı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı ve bayrağı için canlarını veren şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan törende, Akçaabat Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Sevda Emiroğlu yönetiminde İstiklal Marşı okunarak, bayrağımız göndere çekildi.

Günün anlam ve önemine dair Jandarma Astsubay Çavuş Ayşe Ay’ın konuşma yaptığı törende, Akçaabat Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerinden Beren Türk de Halide Nusret Zorlutuna’nın “Gazi” isimli şiirini seslendirdi.

Törende, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Vekili Davut Gerigelmez’in yanı sıra kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, Akçaabat’ta bulunan gaziler ve vatandaşlar da hazır bulundu.

Tören, gazilerin hatıra fotoğrafı çekimleri ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler