Fen-Matematik Yarışması

Fen-Matematik Yarışması

Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllerini Aldı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 2009-2010 eğitim döneminin başında düzenledikleri eğitim çalıştayındaki konuların hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Vali Kızılcık, Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve il genelindeki 110 farklı ilköğretimden 650 öğrencinin katıldığı FEN-MATYA (Fen-Matematik) yarışmada dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül törenine katıldı.

 Okulun, il genelini kapsayan büyük bir organizasyona imza attığını ifade eden Vali Kızılcık, “Geleceğimizin ve yarınlarımız olan bu çocuklar, hayatlarının en önemli döneminde hem bölgesel hem ulusal  hemde yarınlarda elde edecekleri başarıların ilklerini burada yaşadılar. Buna vesile oldukları için Gülbaharhatun Eğitim Kurumları’na teşekkür ederim.  Gerçekten çocuklarımız pırıl pırıl, beyazlara bürünmüş, gözleri çakmak çakmak. Hepsi bu devletin, bu milletin başarısı için ve en önemlisi de yüce Atatürk’ün “Hedefiniz muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmaktır.” düsturunu gerçekleştirmek için çaba sarf ediyor. Yavrularımızın hedeflerini gerçekleştirme adına maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aileler sayesinde, mutlu yarınlara emin adımlarla ilerliyoruz.” diye konuştu.

2009-2010 eğitim döneminin başında, il genelindeki eğitim masaya yatırdıkları bir çalıştay düzenlediklerini  dile getiren Kızılcık, “ Bu çalıştayta, eğitimde izlenmesi gereken yol haritasını belirledik. Bu eylem planını adım uygulayıp takip edeceğiz. Hedefimiz Trabzon’un eğitim seviyesini daha üst seviyelere taşımaktır.  Özellikle Gülbharahtan Eğitim Kurumları’nın, çocukların yetişmesinde gelişmesinde başarılı olmasından yaptığı çalışmalar ortadadır.

Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları Müdürü Zafer Gömleksiz de törende yaptığı konuşmada, ilk kez düzenledikleri FEN-MATYA yarışmasına büyük ilginin olduğunu söyledi. Gömleksiz, ““Trabzon geneli düzenlediğimiz yarışmaya 110 farklı ilköğretim okulundan 650 öğrenci ve 250 rehber öğretmen katıldı. Yarışma sonunda her ilçeden dereceye giren öğrencilerimiz oldu. Bu da Trabzon’un eğitimi adına güzel bir sonuç diye düşünüyorum. “ dedi.

Amaçlarının eğitim-öğretim adına güzel bir hava estirmek olduğunu dile getiren Gömleksiz, “Öğrencilerimizin yetenek ve becerilerini farklı ortamlarda sergilemelerini sağlamak ve Gülbahar Eğitim Kurumları olarak yapabileceğimiz kadarıyla Trabzon eğitimine katkıda bulunmaktır. Bunu gerçekleştirdiğimi ölçüde kendimizi başarılı ve mutlu hissedeceğiz. Bu zorlu organizasyonda emekleri geçen tüm ilgililere ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

Gömleksiz, önümüzdeki eğitim döneminde de ilköğretim okulları arası 100 Temel Eser’den oluşan kitap okuma yarışması yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Tören sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüler verildi. Ayrıca 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Genel Koordinatörlüğü de salon girişinde stant kurarken, dereceye giren tüm öğrencilere şapka hediye etti.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Emniyet Müdürü Feridun Boz, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Beşikdüzü Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, KTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan İnan, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Arslan, yarışmaya katılan okulların idarecileriyle veliler katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler