Farabi'ye Kitap Bağışı

Farabi'ye Kitap Bağışı

Başoğlu’nun kütüphanesi Farabi Hastanesi’nde

 

 

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Onursal Genel Başkanı Mustafa Başoğlu’nun kütüphanesinden 500 eser, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Farabi Hastanesi) Başhekimliği’ne bağışlandı.

31 Ocak 2012 tarihinde vefat eden Mustafa Başoğlu’nun ailesi tarafından Sağlık-İş Sendikası’na verilen kitaplardan artık Farabi Hastanesi’nin hastaları ve hasta yakınları yararlanacak.

Başhekim Prof. Dr. Celal Tekinbaş’ın talebini değerlendiren sendikanın aldığı bağış kararı üzerine 500 kitap Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Şubesi Başkanı Osman Çavuş tarafından hastane yönetimine teslim edildi.

6 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilen bağış töreninde Başhekim Tekinbaş tarafından Sağlık-İş Sendikası’na bir de teşekkür belgesi verildi.

Mustafa Başoğlu kimdir?

1933 yılında Trabzon 'da doğdu. Aslen Ankara, Haymana nüfusuna kayıtlıdır. 1963 yılında kurucu üye olarak Sağlık İşkolu'nda sendikacılığa başladı. 1964'te aynı kuruluşun genel sekreterliğine, 1965 'te ise Genel Başkanlığa seçildi. 1977 yılında yapılan seçimlerde Adalet Partisi'nden Ankara milletvekili olarak meclise girerek Sağlık ve sosyal işler komisyonu üyeliği yapan ve 1994 yılında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in başdanışmanlığına getirilen Mustafa Başoğlu 31 Ocak 2012 tarihinde Ankara'da 78 yaşında öldü.

saglik-is-sendikasi.jpg

saglik-is-sendikasi2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler