Esnaf Kefalette Mali Kurul

Esnaf Kefalette Mali Kurul

Sınırlı Sorumlu Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2008 Hesap Yılı Olağan Malî Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Sınırlı Sorumlu Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2008 Hesap Yılı Olağan Malî Genel Kurul Toplantısı kooperatif lokalinde gerçekleştirildi.

Divan başkanlığını Murat Gümrükçüoğlu’nun, başkan vekilliğini Hasan Kurt’un, divan katipliklerini ise Ali Öztürk ve Yüksel Dilli’nin yaptığı genel kurul, 1597 üyeden 189’unun katılımı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Hüseyin Aslan’ın gözetiminde yapıldı.

Siyasiler akın etti

29 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi nedeniyle çalışmalarını sürdüren adayların yoğun ilgi gösterdikleri malî genel kurul âdeta siyasîlerin akınına uğradı.

Milletvekili Mustafa Cumur, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Osman Karaçukur, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Mahmut Celal Yavruoğlu ve Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Belediye Başkan Adayı Fikret İnan’ın katılıp birer konuşma yaptığı genel kurula katılan diğer siyasîler şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Osman Çavuş, Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Osman Hacısalihoğlu, MHP İlçe Başkanı İsmet Kırali, CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir, SP İl Ge-nel Meclisi Adayı Murat Saka.

Oybirliğiyle ibra

Yapılan malî genel kurulda yönetim ve denetim kurullarının 2008 yılı raporları okunarak salonda bulunanların görüşüne sunuldu. Raporlar hakkında söz alan üye çıkmazken her iki rapor da oy birliğiyle ibra edildi.

Ücretlere 1 muhalif çıktı

Tahmini bütçenin görüşülmesi ve oylamasında ise tek muhalif eski Denetleme Kurulu Başkanı Sadık Aydın oldu.

Aydın, başkan maaşının 2500 liraya, başkan vekillerinin maaşının 750’şer liraya, yönetim ve denetim kurullarının üye maaşlarının ise 250’şer liraya yükseltilmesine red oyu kullandı.

Aydın, red oyuna gerekçe olarak yaşanan malî krizi gösterdi ve ücretlerin artırılmasının bütçeyi şişirdiğini söyledi.

Borçlu esnafa taksit

Genel kurulun son gündem maddesi ise Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi borçlularının mağduriyetini azaltacak taksit uygulamasının görüşülmesi oldu.

Yapılan oylamada 31.12.2008 tarihinden önce kooperatife intikal etmiş ve icra takibinde bulunulan borçlulara anapara tutarının bir seferde ödenmesi durumunda, ödenmemiş gecikme faizlerini 48 aya kadar taksitlendirme imkânı verecek olan teklif kabul edildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Zeki Alşan, “Ekonomik kriz herkesi zor durumda bırakıyor. Biz esnafımızın her zaman yanında olduk. Bu dar boğazda da esnafımıza yardımcı olabilmek için yeni bir taksitlendirme yoluna gittik. Tüm esnafımızın bu uygulamadan faydalanması kendi menfaatlerine olacaktır.” dedi.

 

 

Kaynak:Akçaabat Yeni Haber Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler