Eski Milli Eğitim Binası Yıkıldı

Eski Milli Eğitim Binası Yıkıldı

Eski Milli Eğitim binasının ve ön kısımda bulunan eski balıkhane binasının yıkımı gerçekleştirildi.

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat’ daha yaşanılabilir ve modern hale getirmek için projeler üretmeye ve ürettiği projeleri tek tek hayata geçirmeye devam ediyor.

Projeler kapsamında ihalesi yapılan Eski Milli Eğitim binasının ve ön kısımda bulunan eski balıkhane binasının yıkımı gerçekleştirildi. DSİ’nin verdiği standartlar doğrultusunda bu binaların altından akan derenin üzeri açılacak ve dere ıslahı, peyzajı ve yol düzenlemesi gibi çalışmalar yapılacak.

Arsası, Akçaabat Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilen ve projesi hazır olan Akçaabat Merkez İlkokulu binası yeni yerinde yapılınca eski bina yıkılarak bu yer, meydan olacak şekilde tasarlanıp Akçaabat’a kazandırılacak. Bugünkü Merkez İlkokulu bahçesinde bulunan tarihi bina ise restore edilerek ‘Akçaabat Bellek Müzesi’ olarak şehre kazandırılacak.

AKÇAABAT’IN MEYDANLARA VE GENİŞ BULVARLARA İHTİYACI VAR

Akçaabat’ın kent meydanlarına ihtiyacı var diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Sahil şehri olan Akçaabat’ımız nefes almalı, denizin ve yosunun kokusunu hissetmeli, dalgaların sesini duyabilmeli ve denizi görebilmelidir. Bu sebeple bizler şehir merkezinde kent meydanları oluşturmayı ve bu meydanları vatandaşlarımızın kullanımına sunmayı çok önemsiyoruz. Merkezde kent meydanlarını oluştururken buna paralel olarak şehir içi trafiği de planlıyoruz. Şehir içinde taşıt yolları genel olarak denize paralel şekilde uzanıyor. Bizim şehir olarak dikine yollara ve geniş bulvarlara ihtiyacımız var. Bu bağlamda Eski Milli Eğitim binasını ve ön kısmında yer alan eski balıkhane binasının yıkımını gerçekleştirdik. Altından geçen dereyi DSİ’nin verdiği standartlara uyarak ıslah edeceğiz; peyzaj düzenlemelerini yapacağız. Bu alanda dikine yolların çıktığı bir kent meydanı oluşturacağız. Vatandaşlarımız burada nefes alabilecek, oturabilecek ve kaliteli vakit geçirebilecekler. Akçaabat’ta meydanlar oluşturma projemiz kapsamında Merkez İlkokulu’nun bulunduğu alan da var. Merkez İlkokulu’nun yeni binasının yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne arsa tahsisi yapıldı. Okul, mevcut yerinden taşındığında burası da meydan olarak Akçaabat’a kazandırılacak. Eski tarihi bina ise ‘Akçaabat bellek Müzesi’ olarak hayata geçecek. Akçaabat’ın turizmine önemli katkı sağlayacak. Ayrıca Akçaabat’taki dere yataklarının açılması ve ıslah edilmesi gerekiyor. Aşırı yağışlar sonrası oluşacak ani su baskını veya sel felaketlerinin önüne geçilmesi için tedbirli olmak lazım. Bu kapsamda dere yataklarının açılıp önceden önlemlerin alınması şehrimiz açısından ve hizmet açısından öncelikli görevlerimiz arasındadır.” Dedi.

 Akçaabat Belediyesi şehri modernize etmek ve kent meydanları oluşturmak adına daha önce de çalışmalarda bulunmuştu. Bu çalışmalar ise şöyle: Şehirde bulunan eski devlet hastanesinin binası yıkılarak yerine altı kapalı otopark üstü ise modern kent meydanı, Ak Cami’nin bahçesi Fatih Parkı yeniden düzenlenerek engelli rampası, aydınlatmalar, peyzaj düzenlemeleri, kent mobilyaları, hatıra köşeleri gibi alanlar oluşturuldu.

d2.jpg

d1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler