Eski Başkana Son Görev

Eski Başkana Son Görev

Eski Başkana Son Görev

Akçaabat’ın önceki dönem Belediye Başkanlarından Emin Hacımusaoğlu’nun vefatı vesilesiyle Akçaabat’ta tören düzenlendi

Akçaabat Belediyesi önü Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan yardımcısı Serkan Özdemir, önceki dönem Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Eski Milletvekili Ali Kemal Başaran, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, ilçenin önde gelen isimleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Sözlerin düğümlendiği, kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir gündeyiz. Bizim için, Akçaabat Belediyesi ailesi için, Akçaabat’ımız için hüzünlü bir gün.  Önceki dönem Belediye Başkanlarımızdan Emin Hacımusaoğlu’nu, değerli büyüğümüzü ebediyete uğurluyoruz. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Mekânı cennet olsun. 24 Şubat 1944 tarihinde Akçaabat Ortamahalle’de dünyaya gözlerini açan Emin amcamız 28 Mart 2022 tarihinde dünyaya gözlerini yumdu. 78 yıllık bir ömür. Bu ömrün yaklaşık 30 yılını Belediyecilikle geçirdi. Hepimiz onu Belediye Başkanı olarak hatırlıyoruz ama o 1966 yılında belediyemizde memur olarak göreve başladı. Memur görevinin ardından Belediyemizin hesap işleri müdürlüğünü yürüttü. 80 ihtilalinin ardından 1983-1984 yıllarında Akçaabat Belediye Başkanlığı Vekilliğini yaptı. 1989 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimini kazanarak Akçaabat Belediye Başkanı oldu ve bu görevini 1994 tarihine kadar sürdürdü. Belediye Başkanlığı döneminde Akçaabat’ın yaşadığı en büyük felaket olan 1990 sel felaketinin izlerini silmek için uğraşan Emin Hacımusaoğlu, Akçaabat’a sahil dolgu alanının çalışmalarını başlattı, kanalizasyon ve içmesuyu şebekelerini ihale ettirdi, Ortamahalle’ye SİT Alanı  hüviyeti kazandırdı. 1991 yılındaUluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’ni başlattı ve Belediye Başkanlığı döneminde festivali 3 kez düzenledi. 90’lı yılların başlarında başlatılan bu faaliyetler ve çalışmalar şimdi bizlere rehber oluyor. Başta Emin amcamız olmak üzere tüm Başkanlarımızdan Allah Razı olsun. Emin Hacımusağlu başkanımızla geçmiş dönemlerde tanışma fırsatım olmamıştı. Ben Akçaabat Belediye Başkanı seçildikten sonra kendisi ile tanıştım. Hem normal yaşantısında hem de hastalığı döneminde ziyaretine gidip kendisi ile sohbet ederek nasihatlerini dinlemiştim. Bugün de burada kendisine karşı son vazifemizi yerine getiriyoruz. Emin Hacımusaoğlu Başkanımız başta olmak üzere ahirete irtihal eden başkanlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler dilerim. Emin amcamızın kederli ailesine de başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Akçaabat’ımızın bağı sağ olsun.” Dedi.

Akçaabat Belediyesi önü Atatürk Parkı’ndaki törenden sonra Emin Hacımusaoğlu’nunnaaşı Ak Cami’nin önüne getirilerek burada cenaze namazı kılındı.

emin-hacimusa.jpg

akcaabat-emin-hacimusaoglu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler