Eski Akçaabat Devlet Hastanesi Boşaltılıyor

Eski Akçaabat Devlet Hastanesi Boşaltılıyor

Eski Akçaabat Devlet Hastanesi Boşaltılıyor

Eski Akçaabat Devlet Hastanesi Boşaltılıyor

Akçaabat’ta uzun yıllar sağlık tesisi olarak hizmet veren eski Akçaabat Devlet Hastanesi boşaltılıyor. Binada şuan için Akçaabat İlçe Sağlık Müdürlüğü,  Kanser Eğitim ve Araştırma Merkezi (KETEM) ve 112 Acil Sağlık İstasyonu bulunuyor. İçle Sağlık Müdürlüğü’nün Dürbinar mezarlığı yanında bulunan sağlık tesisine taşınmaya başladığı öğrenildi.

Yıkılıp Kent Meydanı Olacak

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise yıkım kararının doğru olduğunu ifade ederek, hastane yerine yeni bir bina yapılmayacağını açıkladı. Başkan Ekim “Eski hastane binasının yıkılması ie ilgili karar alındı. Bu alanda yeni bir bina yapmayacağız. Bu alanda Akçaabat’ta yakışan bir kent meydanı yapmayı planlıyoruz” dedi.

 

Bina Mukavemeti Yeterli Değil

Konuyla ilgili bilgi aldığımız AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, binanın mukavemetinin yeterli olmadığını ve bu nedenle yıkım yararı alındığını açıkladı. Altıntepe “Akçaabat’ta uzun yıllar milletimize hizmet veren bina, artık ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Zaten yapılan testlerde mukavemetinin yeterli olmadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle zaten yıkılması gerekiyor” dedi.

akcaabat-eski-hastane.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Haberler