Emlakta son günler

Emlakta son günler

Akçaabat Belediyesi Gelir Müdürü Kaya Yemiş, 2007 yılı Emlak vergilerinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım’da sona erdiği uyarısında bulundu.

Akçaabat Belediyesi Gelir Müdürü Kaya Yemiş, 2007 yılı Emlak vergilerinin ikinci taksitlerinin tahsil edildiğini belirterek, 30 Kasım’da sona erecek olan ödemelerde gecikmemeleri konusunda mükellefleri uyardı.
Emlak vergisi tutarının 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca geçen yıl tespit edilen yeniden değerlendirme oranının yarısı olan % 3,9 oranında zamlandığını belirten Kaya Yemiş, mükelleflere sıkışık durumda kalmamaları için vergi ödemelerini son güne bırakmama çağrısında bulundu.
Emlak vergisi kanununa göre, Türkiye sınırları içinde, brüt alanı 200 metrekareyi geçmeyen bir konutu olan emekliler, ev kadınları, işsizler, özürlüler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimlerinin emlak vergi-sinden muaf olduklarını da hatırlatan Gelir Müdürü Yemiş, emeklilerin, işsizlerin ve ev hanımlarının herhangi bir gelirinin olması veya 18.000.- YTL'den fazla menkul sermaye iradı geliri olması halinde bu muafiyetten yararlanamayacaklarını kaydetti
Belediye Gelir Müdürü Kaya Yemiş, emlak vergisi konusunda şu bilgileri verdi:
“Yıl içinde gayrimenkul alanlar o yıl için emlak vergisi ödemezler. O yılın vergisi gayrimenkulü satana aittir. Gayrimenkul alanlar belediyeye Emlak Vergisi Bildirimi (Eski emlak vergisi beyannamesi) vermekle yükümlüdürler. Alım işlemi 01 Ocak-30 Eylül tarihleri arası gerçekleşmiş ise takvim yılı sonuna (31 Aralık) kadar, alım işlemi takvim yılının son üç ayında gerçekleşti ise (Ekim, Kasım, Aralık aylarının herhangi bir gününde) 3 ay içinde mükelleflerin bu yükümlülüğü yerine getirmeleri gerekir.
Mesken olarak kullanılan bina ve apartman dairelerinin vergi değerinin ¼ ü, inşaatlarının sona erdiği yılı takip eden bütçe yılından itibaren 5 yıl süre ile geçici muafiyetten yararlandırılır. Bu binaların bina, apartman dairesi ise dairelerin, mesken olarak kullanılması şartıyla, satın alma veya sair suretle iktisap olunması halinde de bu muaflık hükmü kalan süre için uygulanır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler