Ekmeğe Süpriz Zam

Ekmeğe Süpriz Zam

Akçaabat’ta ekmek fiyatları, ekmeğin gramajı üzerinden yeniden belirlendi.

Akçaabat’ta ekmek fiyatları, ekmeğin gramajı üzerinden yeniden belirlendi. Buna göre son yapılan ekmek zammının üzerinden 2 yıl geçmeden, tüketimi en fazla olan 1,5 liralık ekmeğin gramajı 50 gram  azaltılarak 350 grama düşürüldü. 3 liradan satılan 800 gramlık ekmek ise 700 grama çekildi. 

 

Bir çuval una yapılan zammın ekmeğe zam yapılmasını gerektirecek miktarda olmadığı bütün kesimlerce dile getirilirken ilçemizde ekmeğe yapılan zam eleştirildi. Kısa süre önce ülke gündemine de gelen ekmeğe zam yapılmasıyla ilgili, Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar’ın un zammı nedeni ile ekmeğe zam yapılacağını söylemesi üzerine tartışma başlamış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Böyle bir şey söz konusu değil.” açıklamasıyla tartışmalara tüketici lehine noktayı koymuştu.

 

ZAM ORANI % 14

Ancak görülen o ki tartışmalar devam ederken Akçaabatlı fırıncılar ürettikleri ekmeğe zammı sessiz sedasız çıkarmayı başarmış. Yaklaşık yüzde 14 oranındaki yeni zammın hiç de az olmadığının altını çizen Akçaabatlı tüketiciler, yaklaşık 2 yıl önce kısa zamanda 2 kez ekmek zammı alan fırıncıların undaki cüz’i bir fiyat ayarlamasını fırsat bilmelerinin doğru olmadığını dile getirerek, yapılan zammı ve zam oranını eleştirdi.

 

EKMEĞİN GRAMAJI AYARLANDI

Kısa bir süre önce onaylanan tarifede;1200’den 1050 grama düşürülen ekmek 4,5 lira, 1600’den 1400’e düşürülen ekmek 6 lira, 2000’den1750 grama düşürülen ekmek 7,5 lira, 2750’den2350 grama düşürülen ekmek de 10 lira olarak yer aldı.

Yeni tarifeye göre 300 gram yağsız peynirli 7 liradan satılmaya devam edilecek. 100 gram lahmacun da 3 liradan satışa sunuldu.

Zammın ise yaklaşık 2 ay önce sessiz sedasız yapıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler