Ekim'den Çanakkale Mesajı

Ekim'den Çanakkale Mesajı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Ekim mesajında, “Kadim tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşımızın da habercisi olmuş, Çanakkale'de sergilenen birlik, beraberlik ve kardeşlik, istiklal mücadelemiz için büyük önem taşıyan ruhu ortaya çıkarmıştır.107 yıl önce Aziz milletimiz, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, vatan sevgisi ve iman dolu kalpleriyle Çanakkale’de destan yazmıştır. Bu destan, Anadolu’nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya haykıran bir destan olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır. Çanakkale Zaferi aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ilham kaynağıdır. Çanakkale Zaferi, memleketimizin her karış toprağı için savaşan, cephede ve cephe gerisinde omuz omuza direnen halkımızın sahip olduğu sonsuz vatan sevgisinin, cesaret ve inancının en güçlü sembolüdür. Bu aziz millet esareti, tarih boyunca kabul etmedi, etmeyecek. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler