Eğitime Büyük Katkı

Eğitime Büyük Katkı

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat’ta eğitime yönelik yaptığı yatırımlarla, Akçaabat’ın eğitimde öncü olmasına katkı sağlıyor.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’a kültürden sanata, spordan turizme, tarımdan ulaşıma kadar pek çok mega proje ve yatırım kazandırarak şehrin marka değerine katkıda bulunuyor.

Başkan Ekim’in vizyon projeleri arasında yer alan eğitime destek amaçlı projeler de Akçaabat’ta bir bir hayat buluyor.

AKÇAABAT’IMIZIN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ

Akçaabat’ın ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmanın ve yön vermenin ancak eğitim alanında yapılan yatırımlarla mümkün olabileceğinin altını çizen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Göreve geldiğimiz günden beri her alanda şehrimizin marka değerini arttıracak ve ilçemizin geleceğine yönelik yatırımlar yapmaya özen gösteriyoruz. Hayata geçirdiğimiz vizyon projelerimizle, şehrimize kazandırdığımız devasa yatırımlarla ve halkımızın hizmetine sunduğumuz işlerimizle birlikte Akçaabat’ımız örnek teşkil ediyor. Biz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin en iyi şartlarda eğitim almasını; her bir gencimizin ve çocuğumuzun eğitimde fırsat eşitliğinden faydalanabilmesini arzu ediyoruz. Bu gaye ile Akçaabat’ımızı eğitimde öncü yapacak yatırımları ilçemize kazandırmaya çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda Hayırsever İş İnsanı İbrahim Erdmoğlu tarafından Akçaabat Spor Lisesi kompleksini tamamlayarak eğitime kazandırdık. Akçaabat Merkez İlkokulu yeni binasını, hemşehrimiz Vakıfbank Genel Müdürümüz Abdi Serdar Üstünsalih’in destekleri ile %90 oranında tamamladık. Yıldızlı Mahallemizde Özel Gereksinimli bireyler için okul inşaatını tamamlayarak öğrenim çağı dışına çıkan özel bireylerimizin hizmetine sunduk. Mersin Mahallemizde atıl bulunan okul binasını tadilat ederek Toprak Ana Köy yaşam Merkezi olarak anaokulu ve ilkokul öğrencilerimizin eğitim hayatına dâhil ettik. Kuruçam Mahallemizde yeni bir köy yaşam merkezi inşaatının çalışmasını tamamladık. Çevre düzenlemesini tamamladıktan sonra Kuruçam Köy Yaşam Merkezimizi eğitime kazandırmış olacağız. Yıldızlı Mahallesi Asor mevkiinde bulundan atıl durumdaki okul binasını tadilat ederek “HendesetülCezeriİcathane atölyesi”  adı altında genç bilim insanlarımızın hizmetine sunduk. Nüfusu en kalabalık Mahallelerimizden olan Söğütlü Mahallemizdeki okul ihtiyacını giderebilmek adına hayırsever iş insanımız Suphi Çolak’ın destekleri ile yeni yapılacak ilkokul binasının çalışmalarını sürdürüyoruz. Tadilatını yaparak kapasitesini arttırdığımız Akçaabat Halk Kütüphanemize personel desteğinde bulunarak haftanın altı günü 09:00 – 22:00 saatleri arasında açık olmasını sağladık. Millet Bahçemizde mini bir kitap okuma alanı oluşturduk. Çocuklarımızın sosyalleşebilmesi için Belediyemiz bünyesinde Sanat Akademisi ve Spor Eğitim Merkezimizi ilçemize kazandırdık. Tüm bunların yanı sıra ilçemizdeki okullara malzeme desteği ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye yardımlarında bulunuyoruz. Ayrıca Söğütlü Mahallemizde inşaatında sona yaklaştığımız Kültür Merkezimiz ve Yaylacık Mahallemizde inşaatı hızla devam eden Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz da Akçaabat’ımıza kazandırdığımız İlçemizin eğitim hayatını destekler nitelikteki yatırımlarımızdandır. Akçaabat’ımız ve Akçaabatlılarımız için hizmette en iyi olanın peşinden koştuk; koşuyoruz; koşmaya da devam edeceğiz. Söz verdiğimiz ve vaat ettiğimiz işlerimizi şehrimize kazandırıyoruz.” Dedi.

6-5.jpg

8-3.jpg

7-3.jpg

5-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler