Eğitim-Bir-Sen Sekreteri Konuştu

Eğitim-Bir-Sen Sekreteri Konuştu

Eğitim Bir- Sen Trabzon Şubesi’nin ocak ayı il divan toplantısı, Genel Basın Yayın Sekreteri Hıdır Yıldırım’ın katılımıyla Akçaabat Kültürpark’ta gerçekleştirildi.

 

 

Toplantıya, Trabzon Merkez ilçe ve ilçelerin şube başkanları katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Trabzon İl Şube Başkanı Arslan Balta yaptığı konuşmada şunları, örgütlü olmanın gereği olarak genel merkezden il şube yönetimlerine kadar dinamik bir faaliyet içerisinde olduklarını belirterek “yapmış olduğumuz sendikalcılık faaliyeti mevcut sendikacılığın ilerisindedir. Eğitim alanında yaptığımız ve her biri bir ilk niteliği taşıyan çalışmalarımız buna örnektir” dedi.

 

Eğitim-Bir Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Hıdır Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, "Eğitimciler Birliği Sendikası kuruluşumuzdan bugüne insanı merkeze alan bir anlayışla sürdürdüğümüz sendikal mücadelemizde önemli bir aşamanın eşiğine gelmiş bulunuyoruz. Kuruluş tarihimiz olan 14 Şubat 1992'den kamu görevlileri kanunun çıktığı 2001 yılına kadar kuruluş ve teşkilatlanma gayreti içerisinde olurken, 2001 yılından bugüne de eğitim hizmet kolunda en çok üyeye sahip olarak 'Yetkili Sendika' unvanına erişme mücadelesi verdik ve bunu başardık” dedi.

 

“Kuru bir itiş kakış sendikacılığı yapmıyoruz” diye konuşan Yıldırım konuşmasını şöyle tamamladı “Dedikodu, iftira sendikacılığı yapmıyoruz. Bu alanda dolması gereken bir boşluk olduğuna inanıyoruz ve bunu yapıyoruz. Bunu yaparken de en ücra teşkilattan en tepeye kadar bütün üyelerimizin birikimine güveniyoruz onlardan yararlanma yoluna gidiyoruz. Bu sebeple tüm Türkiye’yi adım adım dolaşıp üyelerimizi dinliyoruz. Teşkilatlarımızla istişare ediyoruz. Çünkü tabanın sesini dinlemeden tepede konuşmak bizim formatımıza uygun değildir”.

Trabzon İl Şube Başkanı Arslan Balta , Eğitim-Bir Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Hıdır Yıldırım ve Akçaabat İlçe Temsilcisi Kemal Kocaman.

 

Akçaabat İlçe Temsilcisi Kemal Kocaman temsilcilerine davete katıldıklarından dolayı teşekkür etti. Kocaman “ülkemiz için, milletimiz için ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı için, ülkeyi kaosa sürükleyenle mücadele etmenin adresi Eğitim Bir- Sen’dir. Onurlu mücadeleye tüm eğitim çalışanlarını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler