Dönüşüm Zora Mı Girdi?

Dönüşüm Zora Mı Girdi?

Akçaabat'ta Dönüşüm Zora Mı Girdi?

Akçaabat’ta bir süredir gündemi meşgul eden Akçaabat-Ortahisar arası çalışan minibüslerin otobüse dönüşüm çalışması, yapılan son açıklamalar sonrasında kafalar iyice karıştı.

DEĞİŞİM ZORA MI GİRDİ?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Akçaabat için başlattığı ve Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin öncülük ettiği dolmuş dönüşümünde sorunlar aratarak devam ediyor.  UKOME’nin aldığı dönüşüm kararının ardından minibüsten otobüse geçen 140 dolmuş sürücüsü kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ve dönüşüme gerekli desteğin verilmediğini iddia etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bir televizyon programında yaptığı dönüşümde sorunlar olduğunu ifade ederek “Burada bazı sorunlar var. Biliyorsunuz biz burada bir dönüşüm öngördük. Bu dönüşüm tabandan gelen bir istekle başladı. Biz de bir model oluşturduk.  O model çerçevesinde %50+1 sağlandığında yeni modelimiz otobüs modelidir. Şimdi biz bu modelimizin arkasındayız.  Yani çok sayıda dolmuş yerine daha az sayıda büyük olmayan otobüs ile yapılmanın herkesin menfaatine olduğunu düşünüyorum. Bu hem şehir hem de vatandaşlar için böyledir. Bunun arkasındayım. Yılsonuna kadar bunun süresi var. İnşallah yılsonuna kadar %50+1 şeklinde durum gerçekleşir ve biz de aldığımız bu UKOME kararını derhal harekete geçiririz” dedi.

İkili Yapı Var

Başkan Murat Zorluoğlu Akçaabat’ta şuna ikili bir yapı olduğunu da belirterek “Biz alınan otobüsleri işleme koyduk ama orada hem otobüsler var hem de minibüsler var.  Yılbaşına kadar bunun % 50 çoğunluk sağlanır ve biz de ona göre bir vaziyet alacağız. Esnafımız bu modelin arakasında olur ve gereğini yapar” dedi.

Başkan Murat  Zorluoğlu’nun bu açıklamalarının ardından dikkatlerin çevrildiği dönüşüm rakamları ise bu oranın çok altında olduğu görüldü. Akçaabat Şoförler ve otomobilciler Odası başkanı Ali Şentürk,  dönüşüme evet diyen şoför yüzdesinin % 15 olduğunu açıkladı. Başkan Şentürk “Şuan minibüsten otobüse geçmek isteyenlerin oranı % 15’tedir. 583 plakamız var. Bunların 126 kişisi otobüse geçmek için evet dedi. Geri kalan esnafımız ise minibüs ile devam ediyor. Bu şartlarda %50’yi doldurmak mümkün değildir” dedi.

Şoför Değişim Değil Dönüşüm İstiyor.

Oda Başkanı Ali Şentürk, Akçaabat’ta yapılanın yanlış olduğunu ilk baştan beri dile getirdiğini ve değişim yerine dönüşüm olmasını savunduğunu ifade ederek “Biz dönüşümden ziyade değişimden yanayız. UKOME’nin değişim kararı aldığı anda minibüslerin nasıl olması isteniyorsa biz onu yerine getirmeye hazırız” dedi.

Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, dönüşümün devam ettiğini ve resmi kurumların söylemlerine güvenerek 11 otobüsün alındığını savunarak,  artık olayın imza aşamasının geçildiğini ifade etti. Başkan Sevim “Dönüşüm için gerekli imzalar verilmiştir. 426 imza ile bu yola çıkıldı UKOME Kararı alındı. Bu karar doğrultusunda 11 otobüs alındı ve çalışmaya başlandı. Alınan otobüsler yetkililerin söylemlerine güvenilerek alındı. Bundan geri dönülmesi kaos oluşturur. Siyasi erk bu kararın arkasında durmalı veya farklı bir çözüm yolu göstermelidir.  Alınan UKOME kararına göre yılbaşına kadar otobüse geçilmelidir. Bu kararın uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

Otobüse Kimse Geçmez

Akçaabat Trabzon arası çalışan ve ismini açıklamak istemeyen bir M plaka sahibi ise sitemize yaptığı açıklamada “Bu haliyle dönüşüm başarılı olmaz. Otobüslerin ne kazandığı belli değil. Otobüsler başlayınca 126 minibüs otomatik çekildi. Şimdi daha fazla sefer yapıyoruz. Bu da eskisinden daha fazla kazandığımız anlamına geliyor. Zaten kazanıyorsa neden otobüse geçmek için imza verelim. Bu saatten sonra hiçbir esnaf otobüse geçmek için imza vermez.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Haberler