Dolmuş ve Otobüs'lere Zam

Dolmuş ve Otobüs'lere Zam

Dolmuş ve Otobüs'lere Zam

Dolmuş ve Otobüs'lere Zam

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı’nda alınan karara göre Ortahisar ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarifeleri tam 6,90 lira, indirimli 5.50 lira olarak belirlendi. Öğrencilere her alanda pozitif ayrımcılık yapmaya özen gösteren Büyükşehir Belediyesi, öğrenci biniş fiyatına ise 1 lira artış yapma kararı aldı. Ortahisar’da hizmet veren D plakalı dolmuşlar ise sivil 9.00 lira, öğrenci 6,5 lira olarak belirlendi.

 EN UCUZ TAŞIMACILIK YAPAN BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDAYIZ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Ulaşım Koordinasyon Merkezi Toplantısı’nda alınan karar üzerine Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile D ve M plakalı dolmuşların tarifelerinde güncellemeye gidilecektir. Bu kapsamda Büyükşehir otobüslerinde şehir içi tam yolcu biniş fiyatı 5.00 liradan 6.90 liraya, indirimli 4.00 liradan 5.50 liraya, öğrenci biniş fiyatı 2.50 liradan 3.50 liraya yükseltilmiştir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bilet fiyatlarındaki güncellemeden sonra dahi 30 büyükşehir arasında en ucuz taşımacılık yapan Büyükşehir arasında ilk sıralarda yer almaktayız. Ortahisar’da hizmet veren D plakalı dolmuşlar ise 6.50 liradan 9 liraya, öğrenci ise 5.50 liradan 6.50 liraya yükseltilmiştir. Dolmuşlar 12 Haziran Pazartesi, Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ise 16 Haziran Cuma gününden itibaren yeni tarifeye göre hizmet vermeye başlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarında Ortahisar ve Akçaabat ilçelerinde uygulanacak yeni tarife şu şekilde belirlendi:

Ortahisar: Tam 6.90 lira, indirimli 5.50 lira, öğrenci 3.50 lira

Akçaabat: Tam 9.10 lira, indirimli 7.30 lira, öğrenci 4.60 lira

Akçaabat Trabzon arası dolmuş ücreti ise 11 TL oldu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler