Dolmuş Tartışması

Dolmuş Tartışması

Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri açıklama yaptı.

Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, Yıldızkent ile Trabzon ve Akçaabat arasındaki ulaşımın kimin tarafından yapılacağı konusunda başlayan tartışmalarda kendileri adına taraf olan Kooperatif Başkanı Abdullah Sevim'e sahip çıktı.

583 minibüsçü adına açıklamalarda bulunan Başkan Sevim'le ilgili olarak verilen beyanatlarda saygı sınırının aşılmasını hayretle izlediklerini belirten Kooperatif üyeleri, “Olay Başkanımız Abdullah Sevim'in şahsi bir olayıymış gibi lanse ediliyor. Bu çok yanlış bir durum. Bizim sessiz kalışımızın nedeni, başkanımıza bizim adımıza verdiğimiz açıklama yapma yetkisi ve ona karşı duyduğumuz güvendir. Başkanımız asla yalnız değildir.” dedi.

Kooperatifin Akçaabat durağında toplu halde açıklama yapan Kooperatif üyeleri şu görüşleri dile getirdiler:

“Başkanımızın, özellikle de AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş tarafından, konunun başka taraflara çekilerek eleştirilmesini hayretle izledik. Sayın Çavuş Akçaabat'tan yüzde 61 oranında oy aldıklarını belirterek başkanımızı eleştirirken, bu oyların büyük bir kısmını da minibüsçülerden ve onların ailelerinden aldığını unutuyor. Tartışmayı siyasi mecraya çeken Çavuş, yaptığı bu hatanın cevabını seçimlerde en iyi şekilde alacaktır. İşi siyasi zemine çekmeye çalışan Sayın Çavuş bilsin ki minibüsçü siyaset yapma peşinde değil, ekmeğinin peşindedir . Bu hatta rant mı var diye soran Çavuş, 583 minibüsçüyü bir tarafa iterek bu hattı 5-6 kişiye vermeye çalışırken ne niyet güdüyor merak ediyoruz. Kaldı ki bu kişilerin görüşlerinin ne olduğu ve Yıldızlı Belediyesi'nde hangi konuma sahip olduklarını da o çok iyi biliyor. Biliyor ki bu rantı onlara kazandırmak istiyor.”

Kendi ekmekleriyle oynanmasına hiçbir zaman izin vermeyeceklerini ve haklı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirten Akçaabat Trab-zon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin üyeleri, her türlü fedakârlığı yaparak çekidüzen verdikleri ulaşım sektöründe, ne maksatla kurulduğu ve kimler tarafından kurdurulduğu belli olan bir kooperatifin düzeni bozmasına izin vermeyeceklerini de belirterek şunları ifade ettiler:

“20 bin YTL verip S plakası almak ve sonra da hat kurup plaka değerini 200 bin YTL'ye çıkarmak için mücadele verenlerin ekmeğimizi elimizden almalarına izin vermeyeceğiz. Bu plaka tahdidin delinmesi anlamına gelecektir. Tahdit delinirse kimse bunun altından kalkamaz. Sorumluluk makamında olan siyasîler ve oda başkanları bu işe şimdiden engel olmak zorundadırlar. Diğer beldelerin de hat talep edebilecekleri bir ortamı yaratmanın altından kimse kalkamaz. Herkes aklını başına alıp düşünmeli ve  minibüsçü esnafının çağrısına kulak vermelidir. Zaten sesimize kulak veren akıl sahibi herkes haklılığımızı görecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler