Doğukan'ı kanserden babası kurtardı

Doğukan'ı kanserden babası kurtardı

7 yaşındaki Doğukan, babası 33 yaşındaki Ali Birinci'den yapılan karaciğer parçası nakliyle yaşama tutundu.

Akçaabat’ta oturan 28 yaşıdaki Sevgi Birinci ile elektrikçi Ali Birinci, büyük oğulları Doğukan'ı 7 yıl önce, diğer çocukları Oğul'u ise 4 yıl önce kucaklarına aldı. Ancak Birinci çifti, Doğukan'ın karın şişliği, kabızlık, kusma gibi şikayetleri nedeniyle doktorlara başvurdu. Oğlunun karaciğerinde 8 aylıkken kitle saptandığını, periyodik kontroller önerildiğini belirten anne Sevgi Birinci, “Trabzon'dan Ankara'ya sevk edildik, gitmediğimiz doktor hastane kalmadı. Biyopsi yapıldı, teşhis kesinleşti. Kemoterapi dönemleri geçirdik. Kitle küçülmedi. İlaç tedavileri sürdü, mide kanaması geçirdi. Oğlum bebekliğinden itibaren hastane köşelerinde büyüdü. Her kontrolde kitle küçülmüştür umudu yaşadık, kahrolduk. Kemoterapi işe yaramadı. Çok acı, kötü günler geçirdik. En sonunda karaciğer nakli olursa iyileşebileceği söylendi. Soluğu İzmir'deki Özel Kent hastanesi'nde aldık. Eşim uygun donör çıkınca dünyalar bizim oldu. Keşke daha önce nakil olsaydı, çocuğum o zorlu tedavi süreçlerini yaşamasaydı” diye konuştu.

 

Doktorların nakil kararı üzerine Doğukan ile babası Ali Birinci sevk edildikleri Özel Kent Hastanesi'nde Doç.Dr. Murat Kılıç- Doç.Dr. Murat Zeytunlu ve Prof.Dr. Mehmet Alper'den oluşan ekip tarafından operasyona alındı. Oğlunu kanserden kurtarmanın mutluluğunu yaşayan baba Birinci, “O benim ciğerimin köşesi. Çok mutluyum” dedi. Doç.Dr. Murat Kılıç da Doğukan'ın ve babasının sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirtirken şunları söyledi:

 

“Doğukan'ın karaciğerinde doğuştan gelen büyük bir tümör vardı. 10-15 santim çapındaki tümör karaciğerin çok

büyük kısmını içine almış. Nakil kaçınılmazdı, olmazsa tümör etrafa yayılacaktı. Kemoterapi almış ancak sonuç değişmemiş, son çare nakildi. Karaciğer kanserlerinde nakil radikal çözüm. Karaciğerin kendi yaptığı tümörlerde nakil yapıyoruz. Başka yerden karaciğere sıçramış tümörlerde ise bu olmuyor. Bu nakille yüzde 70-80 hastalıktan kurtulma şansı var. Tarıyoruz, başka yerinde tümör yok. Yüzde 20-30 görülmedik tümör hücrelerinin tekrarlama olasılığı var. Karaciğerine giden bir damarı tıkalıydı. O da olayı bir parça geciktirmiş. Teknik olarak çok kolay bir ameliyat değildi, 12 saat sürdü. Normal nakillerimiz 10 saat sürüyor. Damar tıkanıklılığını aşabildik. Karın şişliği ve sarılık geçecek, baba ve oğlunun genel durumları çok iyi.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler