Cumur OSB İçin Konuştu

Cumur OSB İçin Konuştu

Trabzon'un en büyük organize sanayi bölgesi olma özelliğine kavuşacak olan Şinik OSB’nin proje ve altyapı ihalesi bugün askıya çıkıyor.

Trabzon'un en büyük organize sanayi bölgesi olma özelliğine kavuşacak olan Şinik OSB’nin proje ve altyapı ihalesi bugün askıya çıkıyor. Kamulaştırma işlemleri 2 yıl süren Şinik OSB’nin 2011 yılına yetiştirilmesi planlanıyor. OSB’nin 35-45 milyon liraya mal olması bekleniyor.

 

Bitirildiğinde Trabzon’un en büyük Organize Sanayi Bölgesi olma özelliğine kavuşacak olan Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nin proje ve altyapı ihalesi bugün askıya çıkıyor.

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Şinik OSB’nin proje ve altyapı ihalesinin tahmini olarak 35 ile 45 milyon lira arasında gerçekleşmesinin beklendiğini ayrıca cumhuriyet tarihinin kamulaştırması en kısa sürede bitirilerek ihale aşamasına gelen sanayi yatırımı olduğunu kaydetti. OSB’nin kamulaştırması 2 yıl sürdü

 

Toplam 85 parsellik alanın yol, alt yapısı, suyu, kanalizasyonu, arıtma, doğalgazı, elektriği, telefonu, internetini, jeolojik etüdü ile proje ihalesinin bugün askıya çıkmasından sonra OSB için en önemli adımın atılmış olacağını ifade eden Cumur, "Akçaabat Şinik OSB’nin kamulaştırılmasıyla ilgili 12 milyon liralık bir ödeneğe ihtiyaç vardı. Bunun için önce Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’dan 6 milyon lira, sonra Hazineden Sorumlu Başbakan yardımcısı Nazım Ekrem’in onayıyla 4 milyon liralık ödenek son olarak da Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın onayıyla 3 milyon 500 bin lira çıkartılmıştı. Burada bize yardımcı olan eski Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan ile şimdiki Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün katkıları çok büyüktür. Cumhuriyet tarihinde sanayi bölgesi ilan edilip kamulaştırılması en hızlı yapılan alan Sinik OSB olmuştur. Son olarak çıkartılan 3 milyon 500 bin liralık ödeneğin 1 milyon 500 bin liralık kısmı OSB’nin yolunun yapımında kullanılacaktır. Bunu bizzat takip ederek Akçaabat’a kazandırdık. Şinik OSB bittiğinde Trabzon’un işsizlik sorunu büyük oranda bitirilmiş olacaktır" dedi.

 

Şinik OSB’nin altyapı proje ihalesinin yapım aşamasına gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Cumur "Burayı Trabzon’a kazandırabilmek için çok uğraştık. Ama Allah’a şükürler olsun ki önemli bir seviyeye getirdik. İhale yapımı için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın oluru alındı. 35 ila 45 milyon liraya mal olması beklenen ihalenin parası da hazır. Bundan sonra zamana karşı yarışıp burasının altyapısı bitirdikten sonra yatırımcının hizmetine sunacağız. 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren başlayacak olan yeni teşvik uygulamasıyla birlikte burası kısa sürede dolacak ve Trabzon’daki işsizlik sorunu büyük oranda bitirilecektir" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler