Cumhuriyet İlköğretimin Öğrencilerinin Başarısı

Cumhuriyet İlköğretimin Öğrencilerinin Başarısı

Akçaabat Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, "Bölgemizi ve Halk Hikayelerini Keşfedelim" konulu bir projeyle AB Comenius okul ortaklığı programına dahil olmayı başardı.

 

Proje doğrultusunda ön çalışma yapmak üzere Trabzon'a gelen Slovakya'dan 3, İtalya'dan 2 öğretmen, Akçaabat Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından ağırladı. Okulu Müdürü Ahmet Kadıoğlu, etkinliğin okulun tanıtımında çok önemli olduğunu belirterek, "Ülkemiz, ilçemiz ve okulumuz adına bu etkinliği hakkıyla başarmaya çalışıyoruz. Bu etkinliğin, okulumuzun tanıtımı için çok önemli olduğunu, okuldaki faaliyetlerimizi yürüten öğretmen ve öğrencilerimizin motivasyonları için itici potansiyel olduğunu
düşünüyorum. Ülkemizin tanıtımına katkı sağlamanın uğraşısı içerisinde etkinliklerimizi yürütmeye çalışıyoruz" dedi.
İtalyan Okul Müdürü Matilde Misseri de, Türkiye'ye daha önce geldiklerini ancak Trabzon ve Akçaabat'a ilk kez geldiklerini belirterek, beklediklerinin çok üzerinde büyük ve gelişmiş bir şehirle karşılaştıklarını ifade etti. Misseri, yapılan çalışmaların olumlu geçtiğini, özellikle insanlarının çok cana yakın bulduğunu belirtti.
Slovak Okul Müdürü ise, Trabzon'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını, Türkiye'ye ikinci kez geldiklerini ifade ederek özellikle bu ziyaretlerinden daha fazla memnun olduklarını kaydetti.
Etkinlikte, yöresel yemeklerden oluşan bir ziyafet programı düzenlendi. Konuklara, okul velileri tarafından yöresel sebzelerden yapılmış çeşitli yemekler tanıtılarak ikram edildi. Öte yandan Akçaabat Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, çalışmalarını yapmak için Mayıs ayı içerisinde Slovakya'ya, Ekim ayı içerisinde ise İtalya'ya gidecek.
Comenius Program'ının temel amacı, "okul eğitimi" alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler