Çöpler Elektrik Olacak

Çöpler Elektrik Olacak

Akçaabat Belediyesi daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Akçaabat için sağlıklı ve sürdürülebilir çevre oluşturmak gayesiyle örnek çalışmalara imza atıyor.

 

Akçaabat’ı daha temiz ve yaşanılabilir bir kent haline getirme kararlığında emin adımlarla ilerleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 2019-2024 yılları arasında toplanan evsel nitelikli katı atıklardan 18 milyon 425 bin 481 kwh enerji elde edildiğini ve 1100 hanenin 5 yıllık aydınlatma enerjisine eş değer elektrik üretildiğini belirtti.

GERİ DÖNÜŞÜM SAYESİNDE 15 BİN AĞAÇ KURTARILDI

Çevreye ve doğaya verdiği değerle Akçaabat’ı her geçen gün daha yaşanılabilir bir kent haline getirme çabası içerisinde olan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, geri dönüşüme büyük önem verdiğinin altını çizerek “ 2019-2024 yılları arasında Akçaabat’ımızda çeşitli noktalara konuşlandırdığımız 120 geri dönüşüm konteyneri ve 3 mobil atık getirme merkezlerimizden toplamda 9.000 ton atığı geri dönüştürdük. Geri dönüşüm sayesinde ülkemizdeki 15.000 ağacı kesilmekten kurtardık. Her alanda tükettiğini üreten bir belediye olarak hem Akçaabat’ımıza hem Akçaabatlılarımıza hem de ülkemize katkı sağlama gayesi ve gayreti içerisindeyiz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel ne en büyük mirasın yemyeşil bir doğa olduğu bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Dedi.

DAHA TEMİZ BİR AKÇAABAT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 2019-2024 yılları arasında yapılan temizlik çalışmalarında temizlik ekiplerince Akçaabat genelinde 80.000 km yol süpürüldüğünü dile getirdi.

Akçaabat genelindeki temizlik envanterlerinin de bilgisini veren Başkan Ekim, “Akçaabat’ımız, 73 mahallesiyle birçok ilden daha büyük bir ilçedir. Böylesine büyük bir ilçeye temizlik hizmeti vermek için şehir merkezimizde 75 ayrı noktaya yer altı çöp konteyneri konuşlandırdık. Bunun yanı sıra Akçaabat genelinde 690 çöp konteyneri, 4500 çöp bidonu, 600 çöp kutusu, 3 mobil atık getirme merkezi, 120 geri dönüşüm konteynerimiz mevcut. Ayrıca daha iyi temizlik çalışmaları envanterlerimiz arasında 3 çöp aracı, 1 konteyner yıkama ve temizleme aracı, 1 arazöz, 1 mobil konteyner tamir ve bakım aracı, 1 denetim ve kontrol aracı, 2 yer altı çöp toplama araç vinç sistemi de yer alıyor. Biz, Akçaabat Belediyesi olarak büyük bir özen ve hassasiyetle Akçaabat’ımızın tertemiz ve yaşanabilir bir kent olması için çalışıyoruz. Biliyoruz ki çevre temizliği ve doğamızı korumak konusunda en az bizler kadar duyarlı olan Akçaabatlı hemşehrilerimizin de destekleri bizimle. Çevremizi hep birlikte bilinçli ve farkındalık sahibi bireyler olarak koruyor; geleceğe aktarıyoruz. Şehir kültürünün hakim olduğu ve bu kültüre sahip, yeşille mavinin kucaklaştığı Akçaabat’ımıza ne yapsak azdır. Hemşehrilerimizle daima el ele, omuz omuza çalışıyor; ortak akıl ve onların destekleriyle şehrimizi dipten başa güzelleştiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler