Cinayeti Hatırladı

Cinayeti Hatırladı

Akrabasını öldüren polis memuru, mahkemede cinayetin sebebini hatırladı

Akrabasını öldüren polis memuru, mahkemede cinayetin sebebini hatırladı

Trabzon'un Akçaabat İlçesi Kayabaşı Yaylası’nda 12 Ağustos 2015 tarihinde birlikte alkol aldığı yakın akrabası Hamdi Tutkun’u (60) öldürdüğü iddia edilen polis memuru Ali T. (45) yargılandığı mahkemede cinayeti ayrıntılarıyla anlattı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Ali T.,  öldürdüğü Hamdi Tutkun’un önce ablasına ardından da eşine yönelik hakaretlerde bulunduğu için kendini kaybettiğini söyledi.   Maktulün yakınlarının avukatı Adem Arslantürk ise sanığını tahrik indirimden yararlanmak istediğini ileri sürdü.

Trabzon'un Akçaabat İlçesi Kayabaşı Yaylası’nda birlikte alkol aldığı yakın akrabası Hamdi Tutkun’u (60) öldürdüğü iddia edilen polis memuru Ali T. (45) yargılandığı mahkemede cinayeti ayrıntılarıyla anlattı.

12 Ağustos 2015 tarihinde işlenen cinayet sır perdesi aralanıyor. 13 kurşunla yakın akrabasını öldürdüğü iddia edilen Ali T.’nin önce cinayeti hatırlamadığını ilk duruşmada ise cinayeti anlatması dikkat çekti. Hakkında kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis istenilen polis memuru Ali T. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülün davanın ilk duruşmasında hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca, maktul Hamdi Tutkun’un oğlu Arslan Tutkun ve eşi Elmas Tutkun’da katıldı.

İLK DURUŞMADA CİNAYETİ ANLATTI

Polis sorgusunda cinayeti hatırlamadığını belirten polis memuru Ali T. ilk duruşmada cinayeti hatırladı. Birlikte iki şişe alkolü bitirdikleri belirten Ali T., “Hamdi ölen ablamın eşinin yaşadığı bazı olayları anlattı. Moralim bozdu. Sonra moralimin bozulmaması için bana kızdı ve fırça attı. Bende kendisinden bu konuyu kapatmasını istedim. Bana hakaret etti. ’Kabadayılık yapma’ dedikten sonra eşime hakaret etti. Bu sırada elini kaldırıp omzuma vurdu. Arabadan aşağı inmemi istedi. Bende kendimi kaybettim. Silahı nasıl elime aldığımı hatırlamıyorum. Silahı neden bırakıp ayrıldığımı da hatırlamıyorum. Hakimin daha önce verdiği ifadeyi hatırlatması üzerine Ali T., “Mahkeme huzurunda verdiği ifade, doğrudur” diye cevapladı.

MÜŞTEKİLER DURUŞMADA KONUŞTU

Davaya katılan maktulun oğlu Arslan Tutkun olayı görmediğini ve cinayetin nasıl olduğunu çevreden duyduğunu söyledi. Maktulun eşi Elmas Tutkun ise,  sanığın yalan konuştuğunu, eşine iftira attığını belirterek, “Sanık eşimden para isterdi. Eşimden yine para istemiştir, vermeyince vurmuştur. Olay bence böyle olmuştur. Sanık küfürlü konuşan biridir” dedi.

AVUKAT İTİRAZDA BULUNDU

 Müşteki Arslan Tutkun’un vekili Adem Arslantürk ise sanığın haksız tahrik indirimden yararlanmak istediği için bu yönde ifade verdiğini ve cinayetin sebebinin meçhul olduğunu söyledi. Tanıkları dinleyen mahkeme,  sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 9 Şubat 2016 tarihine erteledi.

Kaynak: Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler