CHP'den Seçim Startı

CHP'den Seçim Startı

CHP'den Seçim Startı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanlığı daha önce pandemi nedeniyle ertelen İlçe Danışma Kurulu toplantısını 18 Aralık Cumartesi günü ilçe binasında gerçekleştirdi.

Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda CHP İl başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İl yönetim kurulu Üyeleri Nurcan Aşcı Demiröz, Akif Yılmaz ve Mustafa Şişmanoğlu, eski ilçe başkanlarından Temel Kazancıoğlu, Mustafa Nadir ve Musa Hacıoğlu, Akçaabat kadın Kolları Başkanı Aynur Bulut, Akçaabat Gençlik Kolları Başkanı Hazar Can Boğuşlu ile ilçe yöneticileri ve mahalle temsilcileri de hazır bulundu.

Toplantıda bir konuşma yapan ilçe başkanı Mustafa Bak, şunları söyledi:

“20 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP İktidarı maalesef insanları yokluk, sefalet ve çaresizlikle baş başa bırakmıştır. Son günlerdeki döviz kurunda yaşanan yükselişle birlikte iğneden ipliğe her şeyin fiyatı ikiye üçe katlanmış durumda. Dövizdeki artış durdurulamıyor. İnsanlar kuru soğana muhtaç edilmiş durumda. Ülke olarak uçurumun kenarındayız.

CHP olarak yıllardır söylüyoruz;adaletin, liyakatın ve eşitliğin olmadığı bir ülkede asla huzur olmaz. Esnaf perişan, çiftçi perişan, dar gelirli perişan, Sanayici perişan, emekçi perişan. Bu ülkede kim mutlu derseniz birkaç yerden maaş alanlar ile devletten ballı ihaleler alan yandaş bir kesim mutlu sadece. İşçiye %50 zam verdik diye övünenler çok değil sadece bir gün sonraki zamlarla işçinin maaşın %10’nu ellerinden aldılar. Bu insanlara yazık günah değil mi? Bu maaşla bir yıl boyunca evlerine ekmek götürecek insanları düşünün. 25 Kg bir torba kömür 140 TL olmuş.  Herkes borç batağında. Esnaf bugün sattığı malı tekrar almak için gittiğinde borca giriyor. Allah aşkına bir marketin fiyatları her gün değişir mi? Bu nasıl ekonomi yönetimidir.

Artık gelinen nokta bir erken seçimden çok daha fazla anlam ifade etmektedir. Özellikle ekonomik anlamda yaşanan felaketler insanlarımızın sağlığını tehdit etmeye başlamıştır. Aile içi huzursuzluklar ve dağılmalar had safhada. İşini kaybeden veya geçim sıkıntısı çeken insanların ruh sağlığı bozuldu. Eczanelerde en çok satılan ilaçların başında antidepresan ilaçlar gelmektedir.

Bizler CHP olarak bu gidişatın hayra alamet olmadığını söylüyoruz. İktidar bir an önce sandığı halkın önüne koymalıdır. Bu bir tercih değil, zorunluluktur. Bu iktidar artık ülkeyi yönetme kabiliyetini kaybetmiştir. Bu gidişatı zorlamanın hiç kimseye faydası olmayacaktır. Eğer bu ülkeyi düşünüyor ve bu halkı seviyorsak demokrasinin gereği olan erken seçim kararı bir an önce alınmalıdır.”

chp-akcaabat.jpgchp-akcaabat1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler