Çaya Tıraşa Zam

Çaya Tıraşa Zam

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın çay ocakları, kahvehaneler ve berber salonlarında uygulanmakta olan tarifelere zam yaptı.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın çay ocakları, kahvehaneler ve berber salonlarında uygulanmakta olan tarifede artırımı öngören tarife teklifini görüşen Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, zamlı tarifeyi onayladı.

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu’nun oybirliği ile kabul ettiği tarife 7 Temmuz Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Tarifelerin dağıtılması nedeniyle Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda 4 Haziran Cuma günü ilçe merkezindeki berberlerin ve çay ocağı ile kahvehane işletenlerin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, esnaftan gelen talep doğrultusunda hazırlanan yeni tarifenin Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından oybirliğiyle onaylandığını belirterek, bu tarifeye titizlikle uyulmasını istedi.

Sivrikaya,  esnafın durumunun yanı sıra vatandaşın durumunun da göz önünde bulundurulduğunu ve ortak bir müştereke göre tarifelerin hazırlandığını  söyledi.

Kahvehane tarifesi

Şişe suyu satışına zam yapılmayan yeni tarifede ayran ve limonata satışına yüzde 100 oranında zam yapıldı.

Zam oranları markalı çayda yüzde 16.6, soda ve maden suyuna yüzde 20, çayda yüzde 28.5, kahvede yüzde 33 oldu.

Eskiden yüzde 60 kârla satılan meşrubatlar ise yüzde 80 kârla satılacak.

Çay ocağı Tarifesi

Şişe suyu ve kahveye zam yapılmayan yeni tarifede  maden suyuna 9.9, çaya 14.3, markalı çaya yüzde 16.6, sodaya yüzde 33.3 zam yapıldı.

Eskiden yüzde 50 kârla satılan meşrubatlar ise yüzde 80 kârla satılacak.

Berber Tarifesi

Losyon ve parfüm ile jöle ve vaks hizmetine yüzde 100’lük zammın yapıldığı yeni tarifede diğer hizmetlere ise yüzde 14.3 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Öte yandan yapılan zamları birçok esanfın uygulamadığı bazı esanfların ise 2 önceki tarifeye göre ücret aldıkları öğrenildi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler