Camilerde Okuma Zamanı

Camilerde Okuma Zamanı

Vali Nuri Okutan, okullar ile kamu kurumlarındaki okuma saati uygulamasının bundan böyle camilerde de gerçekleştirileceğini açıkladı. Okutan, il müftüsüyle birlikte okuma saatini nasıl uygulayabileceklerini görüştüklerini söyledi.

VALİ Nuri Okutan, okullar ile kamu kurumlarındaki okuma saati uygulamasının bundan böyle camilerde de gerçekleştirileceğini açıkladı. Okutan, il müftüsüyle birlikte okuma saatini nasıl uygulayabileceklerini görüştüklerini söyledi.

Eğitim alanındaki çalışmalarla defalarca ödül alan ve Trabzon’a atanır atanmaz ‘Okuyan Şehir Trabzon’ adlı kampanya başlatan Vali Nuri Okutan, okullar kamu kurumlarındaki okuma saati uygulamasının, bundan böyle camilerde de gerçekleştirileceğini açıkladı. Kitap okuma saati uygulamasının camilerde de başlamasıyla birlikte okuma faaliyetlerinin toplumun tüm katmanlarına ulaşacağını kaydeden Vali Okutan, "Bu etkinliği kentimizin ve ülkemizin her noktasına yaymak için çalışıyoruz" dedi.
Camilerde okuma saati uygulaması başlatmak için Diyanet İşleri Başkanı ile görüştüğünü ve olumlu yanıt aldığını vurgulayan Vali Okutan, "Bazı camilerimizdeki kütüphanelerimizi güçlendiriyoruz ve bir süredir müftümüzün de içinde bulunduğu bir gurupla birlikte camilerimizde okuma saatini nasıl uygulayabileceğimizin çalışmalarını yapıyoruz. Bazı camilerimizde uygulamaya başladık. Oradan doğan birikimle de ilçe müftülerimizin ve vaizlerimizin katkılarıyla okuma faaliyetlerini tüm ile yaymayı planlıyoruz" dedi. Vali Okutan, dün Diyanet görevlileriyle bir toplantı yaparak okuma saatinin camilerde uygulanması için yapılacak çalışmalara son şeklini verdiklerini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler