Kan Bağışı Kampanyası

Kan Bağışı Kampanyası

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası sebebiyle Akçaabat’ta farkındalık yaratacak ‘Kan Bağışı’ kampanyası düzenlendi.

 

Atatürk Parkı’nda düzenlenen bilinçli olmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlayan ‘Kan Bağışı’ kampanyası etkinliğine Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Türk Kızılayı Akçaabat Şube Başkanı Saadettin Balcı, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, iş insanları ve çok sayıda gönüllü bağışçı katıldı.

‘Kan Bağış’ kampanyasında gönüllü bağışçıları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat’taki iş insanları kan bağışında bulunanlar için çekilişle çeşitli meyve fideleri, hediye çeki, Sebatspor Forması ve Trabzonspor maç biletleri hediye ettiler. 

‘Kan Bağış’ kampanyası etkinliğinde duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Türk Kızılayı Akçaabat Şubesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın İşbirliğinde, Kızılay Haftası vesilesiyle düzenlenen kan bağışı etkinliğimizin açılışına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Sözlerimin başında İsrail’in 7 Ekim’den bugüne her geçen gün daha da canileşerek Filistinli Müslüman kardeşlerimize karşı yaptığı insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyor; adeta soykırıma sebep olan bu saldırıların bir an önce durmasını, ve zalim İsrail’in kahrı perişan olmasını diliyorum. Türk milleti olarak bizlerin her zaman gururlanmamıza sebep olan bir özelliğimiz var. O da sıkıntılı ve zor anlarımızda birbirimize kenetlenebilmemiz. En son şubat ayında Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma sebep olan depremde nasıl kenetlendiğimizi nasıl topyekûn yardıma koştuğumuzu somut olarak gördük. Doğal afet ve felaketlerde Türk Kızılayının yapmış olduğu insan üstü yardımlar ayrıca takdire şayandır.Türk Kızılay, bizi gururlandıran bizi her yönüyle temsil eden her felakette, her afette insanların yardımına koşan gururumuz olan bir teşkilatımızdır. Bugün buraya toplanmamıza sebebiyet veren kan toplama programımızı çok önemsiyorum. Biliyorsunuz kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Tek kaynağı insan olan kan, bir gün bize veya bir yakınımıza lazım olabilir. Bu bilinç ve farkındalıkla Kızılay’a belirli periyotlarla kan Bağışı yapmalıyız. Bağışlanan her kan birçok kişiye hayat ve nefes oluyor. Geçmiş dönemlerde yapılan kan bağışında toplanan kandan kat be kat fazla kan bağışı yapılacağına inanıyorum. Bu vesileyle Kızılay haftamızı kutluyor; kan bağışı kampanyasına destek veren kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı ve kan bağışında bulunan hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Ayrıca, Cumhuriyet’imizin ilanının 100. Yıldönümün olması hasebiyle de başta Akçaabatlı hemşehrilerimin ve tüm Türkiye’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor; nice yüzyıllara diyorum. Hepinize saygılar sunuyor hayırlı günler diliyorum.”

akcaabat-kizilay2.jpg

akcaabat-kizilay.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler