Bu Romanda Akçaabat var

Bu Romanda Akçaabat var

Bu Romanda Akçaabat var

 

Akçaabat’ın bir köyünde 1967-1992 yılları arasında geçen bir hayat hikâyesini anlatan “Dalında Bir Düş Gördüm” romanı Akçaabat Kitap Şenliği’nde okurlarla buluşacak. Akçaabatlı eğitimci ve yazar Sonay Kocaoğlu’nun kaleminden çıkan eseri 21-22 Mayıs tarihleri arasında fuarda imzalayacak olan Kocaoğlu büyük bir heyecan duyduğunu belirtti.

 

Kocaoğlu ilk eseri Dalında Bir Düş Gördüm’le yazarlık yolculuğuna ilk kez çıktığını belirterek “Doğup büyüdüğüm Akçaabat'ın renkli kültürünü ve Karadeniz'in zorlu coğrafyasında geçen onlarca etkileyici hikayeden birini dile getirmek heyecanıyla vuku buldu. Gür ve yeşil ormanlarımızın, hırçın ve mavi denizimizin, hoyrat ve verimli toprağımızın ülkemizde değer gördüğü muhakkak. Ben o orman yolculuklarının meşakkatini dile getirmek istedim.” dedi.

 

Kocaoğlu “Kanı gözükara denizimiz gibi deli akan erkeklerimizin; toprağı emek emek işleyen, sadece hayvanlarının değil yuvasının ihtiyaçlarını  da sırtında taşıyan kadınlarımızın hikayesini anlatmak istedim. Yanan bir sobanın etrafına toplanmış bir ailenin; sıcağa uzattıkları ellerinin duvarda oluşturduğu gölgelerine bakarken, o sobanın içindeki ateşin sönmemesi adına gösterdiği mücadeleyi okuyacaksınız. Akçaabat’ı anlattığım romanımın ilk imza günü de Akçaabat’ta olacak. Herkesi beklerim.” diye konuştu.

akcaabat-kitap-festivali.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler