Bu Mahalleler Artık Polisin

Bu Mahalleler Artık Polisin

Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün görev sahasında değişikliğe gidildi.

Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün görev sahasında değişikliğe gidildi. Trabzon'un Büyükşehir olmasının ardından kapanan belde belediyeleri de ilçe belediyelerine bağlanması nedeni ile kolluk kuvvetlerinin sorumluluk alanlarının tespiti için  Trabzon Valiliği'nde bir toplantı yapıldı. Toplantıda alınan karara göre Akçaabat İlçesinde mevcut belediye mücavir alanının kısmen polis sorumluluk alanı olmasına karar verildi.  

Bu karara göre doğuda Bölge Trafik Şube Müdürlüğünden başlayarak Sera Gölü ve çevresi dahil, Yıldızlı Toki ve civarı, Yıldızlı Mahallesi’nin tamamı, Söğütlü Mahallesinin tamamı ve üst taraftan Osmanbaba Mahallesi’ne kadar olan kısım, batı bölgesinde ise herhangi bir değişiklik yapılmamasına karar verildi.

Akçaabat şehir merkezinde yaklaşık kırkbeşbin nüfusa hizmet veren emniyet güçlerinin Yıldızlı ve Söğütlü'nün de dahil edilmesi ile birlikte yaklaşık seksenbin vatandaşa hizmet vermesi planlanmaktadır.

Ayrıca yasa gereği ilgili kurumlara altı ay süre tanınarak bu süre zarfında gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanması, araç gereç ve personel istihdamının artırılması ile ilgili çalışmaların tamamlanarak eksiklerin giderilmesi için süre tanındı. Uygulama 1 Ocak 2015’ta resmen uygulamaya konulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler